050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • Fixico

    Fixico

    De onlinevergelijker bij autoschade!

Ford Fiesta ST-Line strijdwapen in nieuwe Sprint Cup

Beoordeel dit item
(1 Stem)

• Nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup op 19 mei van start op Circuit Zandvoort tijdens Jumbo racedagen
• Ford Fiesta ST-Line als basis voor 150 pk sterke, 975 kg wegende Cup-racer
• Eerste seizoen met zes races op Zandvoort, Assen, Zolder en Spa-Francorchamps

Ford Fiesta ST LINE groningen 02

Door zijn sportieve karakter is de Ford Fiesta ST-Line de ideale basis voor een raceauto. Dat vonden de organisatoren van de Ford Fiesta Sprint Cup ook. De nieuwe Nederlandse raceklasse gaat in het weekeinde van 19 en 20 mei tijdens de Jumbo racedagen van start op Zandvoort en is vooral gericht op jonge rijders van vijftien tot en met vijfentwintig jaar.

Ford Fiesta ST LINE groningen 03

De Fiesta ST-Line waarmee in de Ford Fiesta Sprint Cup wordt gereden, is volledig aangepast voor circuitgebruik. Hij haalt 150 pk uit een 1.0-liter EcoBoost-motor, weegt ongeveer 975 kilogram en staat op slicks (of regenbanden) van het merk Hankook. De ombouw wordt gedaan door de Nederlandse onderstelspecialist Intrax en DVB Racing uit België, die samenwerken met Ford Performance Europe en het Britse M-Sport. In racetrim kost de Ford Fiesta ST-Line ongeveer 23.000 euro, exclusief BTW.

Ford Fiesta ST LINE groningen 04

Zes raceweekenden met elk twee races
Het eerste seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup bestaat uit zes races. Er wordt gereden op Zandvoort (twee keer), Zolder, Assen (twee keer) en Spa-Francorchamps, voornamelijk tijdens belangrijke autosportevenementen. Per weekend worden er twee sprintraces verreden van elk maximaal dertig minuten lang. Vooraf zijn er uiteraard vrije trainingen (dertig minuten) en een kwalificatie van twintig minuten.

Ford Fiesta ST LINE groningen 05

De organisatie van de raceklasse is in handen van V-Max Racing Management, dat sinds 2001 verantwoordelijk is voor de Dutch Supercar Challenge. Hoewel de nieuwe raceserie vooral is gericht op jongeren tussen de vijftien en vijfentwintig jaar die vanuit het karten of clubracen willen doorgroeien, zijn ook oudere coureurs van harte welkom.

Ford Fiesta ST LINE groningen 06

Ford Fiesta Sprint Cup-kalender 2018
19-21 mei – Pinksterraces, Zandvoort
30 juni / 1 juli – Superprix, Zolder (België)
17-19 augustus – Gamma Racing Day, Assen
8-9 september – Noordzee Cup, Zandvoort
29-30 september – Racing Festival, Spa-Francorchamps (België)
20-21 oktober – Hankook Finaleraces, Assen

Gelezen: 296 keer