050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Batterij en Accu Totaal

alias de accudokter!

4.0/5 Waardering (16 beoordelingen)

Batterij-Accu-totaal-Groningen

Sinds 2005 is Batterij en Accu Totaal en de Accudokter gevestigd aan de Florakade 92 in Groningen. Voor veel nieuwe klanten wat moeilijk te vinden, maar als ze er éénmaal geweest zijn, wordt het een vertrouwd adres.

Batterij en Accu Totaal/Accudokter is een unieke winkel/werkplaats in 2 opzichten:

*Enerzijds kunnen we 99% van alle accu’s, batterijen en laders leveren, tegen vaak zeer concurrerende prijzen. Van horlogebatterij tot heftruckaccu en alles wat daar tussen zit.

*Onze andere specialiteit is het transplanteren, zoals de accudokter® het noemt, d.w.z. het vervangen van voornamelijk industriële NiCd, NiMH en Li-ion cellen in b.v. gereedschapsaccu’s, noodverlichting, modelbouw, E-bike (elektrische fiets), maatwerk, portofoons etc.

Onze klantenkring bestaat uit particulieren, bedrijven, groothandels, diverse overheids- en medische instellingen, maar ook hulpdiensten als politie, brandweer, ambulance en Rode Kruis met de meest uiteenlopende accu’s en batterijen. Dus ook voor de smartphone, navigatie, laptop, foto-/videocamera, portofoon, barcodescanner, alarmsystemen, auto, boot, camper, caravan, golftrolley, voerboot etc.etc.

Accudokter®
Als u twijfelt aan de kwaliteit van uw accu of batterij, kom dan eens langs op het spreekuur van de Accudokter® aan de Florakade 92 in Groningen.
Wij testen gratis de NiCd- of NiMH accu of batterij met speciale testapparatuur die een belasting kunnen simuleren. Als dat niet à la minute kan, dan kunnen we hem via een computer-lader laten testen. Dat kan wel enkele dagen duren. Omdat het niet altijd alleen aan de accu of batterij ligt, maar ook aan de lader of het apparaat, adviseren we u bij het brengen van de accu, bij twijfel over de lader, de lader zelf mee te nemen voor een test. Ook kunnen we (niet altijd gratis) met speciale apparatuur loodaccu’s, Li-ion testen.

Tot 70% goedkoper!
Wordt elders nog “nee verkocht”, wij kunnen door het zelf transplanteren van nieuwe industriecellen praktisch altijd het probleem oplossen. Meestal zo’n 30 tot 40% goedkoper t.o.v. nieuw, maar bij sommige wel tot 70% goedkoper. De Accudokter® kan bijna alle accu’s netjes openen (en weer netjes sluiten) en gaat ze dan voorzien van nieuwe industriële kwaliteitscellen, neemt na testen de NTC’s, PCB’s e.d. en plaatst die ook weer terug of vervangt ze mochten ze defect zijn. Dan wordt de accu gecontroleerd geladen en met, indien mogelijk, volle belasting getest.

De kwaliteit van de accu is dan weer als nieuw en gaat ook minstens net zolang mee als de eerste keer. Goed voor het milieu én uw portemonnee. Als de lader het aankan (indien mogelijk ook meenemen) dan kunnen we er mogelijk ook cellen met een hogere capaciteit inzetten voor een nog langere gebruiksduur of grotere actieradius.

de accudokter groningen

Loodaccu’s
Loodaccu’s zijn een verhaal apart. Door vaak slecht/verkeerd onderhoud gaat een accu TE diep ontladen en loopt onherstelbare schade op. We zijn dan ook geen voorstander van de “lampjes-ontlaad-methode” omdat men makkelijk het lampje kan vergeten. Praktisch altijd probeert men een te diep ontladen loodaccu weer op te laden met vaak een geleende acculader, maar meestal is het trekken aan een dood paard.
Dat valt niet meer te reviseren zoals vroeger wel gebeurde, maar wij hebben een zeer speciale lader die 12 Volt accu’s vanaf 35 Ampere meestal weer “terug kan halen” mits ze niet al te lange tijd onder de 10 Volt zijn geweest. Het laden van door ons geleverde accu’s via de speciale lader is gratis.
Voor “vreemde” accu’s (dus niet door ons geleverd) vragen we een vergoeding van slechts 10 euro.

Twee muurkluizen
Buiten onze openingstijden kunt u via onze twee muurkluizen uw (kleinere) accu’s in overleg middels een cijfercode halen en brengen, 24 uur per dag, 7 dagen per week!

 

Adres

  • Straat: Florakade 92
  • Postcode: 9713 ZD
  • Stad: Groningen
  • Provincie: Groningen

Contact

  • Telefoon: 050-3600384
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.