Deze pagina afdrukken

Audi prijst nieuwe Audi A6 allroad quattro

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*Stoer, veelzijdig en comfortabel onder alle omstandigheden
*Krachtige 3.0 V6 TDI-motoren met mild-hybrid technologie
*Standaard rijk uitgerust, onder meer met adaptieve luchtvering
*Nu te bestellen in Nederland vanaf € 89.230*

De nieuwe A6 allroad quattro is nu in Nederland te bestellen. Met zijn quattro vierwielaandrijving, extra bodemvrijheid, adaptieve luchtvering en krachtige V6 TDI-motoren met mild-hybrid technologie is de markant gelijnde alleskunner overal in zijn element.

Audi A6 allroad quattro groningen 02

Twintig jaar geleden presenteerde Audi de allereerste A6 allroad quattro. Net als toen is ook de nieuwste, vierde generatie een ruime en veelzijdige Avant met extra bodemvrijheid: de allroad is tot 45 mm hoger dan een reguliere Avant. Mede dankzij z’n intelligente quattro vierwielaandrijving bedraagt het maximale trekgewicht 2,5 ton.

Audi A6 allroad quattro groningen 03

Onderscheidend en praktisch
De nieuwe Audi A6 allroad quattro heeft een geheel eigen gezicht. Naast de extra bodemvrijheid en grote lichtmetalen velgen (18 inch, optioneel tot 21 inch) zijn de contrasterende wielkastafwerkingen (optioneel in carrosseriekleur) en aluminium accenten de grote blikvangers. Voor het interieur is er keuze uit drie kleurenthema’s. De stoelen zijn standaard bekleed met een combinatie van stof en leer. Met diverse optiepakketten en individuele opties is de A6 allroad quattro meer dan ooit volgens eigen smaak samen te stellen.

De Audi A6 Allroad quattro is zeer veelzijdig. De inhoud van de bagageruimte varieert dankzij de in drie delen neerklapbare achterbank van 565 tot 1.680 liter. De achterklep en de afdekking van de bagageruimte worden elektrisch bediend. Een railsysteem helpt bij het veilig vastzetten van bagage.

Audi A6 allroad quattro groningen 04

Hightech onderstel
De Audi A6 allroad quattro is standaard uitgevoerd met progressive steering en adaptieve luchtvering. Naarmate de stuurhoek toeneemt, wordt de besturing directer. Dynamische vierwielbesturing is als optie leverbaar. Bij lage snelheden zorgt dit voor een kleinere draaicirkel en bij hoge snelheden voor extra stabiliteit. Met Audi drive select kan de bestuurder kiezen uit de rijprogramma’s dynamic, comfort, efficiency, allroad en lift.

Audi A6 allroad quattro groningen 06

De adaptieve luchtvering past automatisch de rijhoogte (normaal 139 mm) aan op de omstandigheden. Bij snelheden boven 120 km/u zakt het koetswerk bijvoorbeeld 15 mm. De bestuurder kan via Audi drive select ook zelf keuzes maken. Zo wordt de carrosserie in offroad-modus 30 mm hoger gezet (max. snelheid: 80 km/u). Bij een maximale rijhoogte (+45 mm) bedraagt de maximumsnelheid 35 km/u. Andere voorzieningen die bijdragen aan de goede offroadcapaciteiten zijn hill descent control (standaard) en tilt angle assist. Deze hellingshoekassistent waarschuwt de bestuurder voor kantelgevaar en kan zelfstandig remingrepen uitvoeren.

Audi A6 allroad quattro groningen 05

Drie maal 3.0 V6 TDI mild-hybrid
De Audi A6 allroad quattro is te bestellen met een 3.0 V6 TDI met mild-hybrid technologie. Daarbij is er keuze uit drie varianten: 170 kW/231 pk (500 Nm), 210 kW/286 pk (620 Nm) en 257 kW/349 pk (700 Nm). Een achttraps tiptronic automaat is altijd standaard. Afhankelijk van de gekozen versie accelereert de A6 allroad quattro in 6,7, 5,9 of 5,2 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is afgeregeld op 250 km/u. De geavanceerde mild-hybrid technologie (MHEV) werkt op basis van een 48V elektrisch systeem. Bij het afremmen wordt remenergie omgezet in elektriciteit, die wordt opgeslagen in een 10 Ah lithium-ion accu. Daardoor kan de Audi A6 allroad quattro op bepaalde momenten ‘coasten’ met uitgeschakelde motor. De mild-hybrid technologie verlaagt het verbruik met maximaal 0,4 l/100 km.

Audi A6 allroad quattro groningen 07

Later dit jaar is de A6 allroad quattro ook leverbaar als 55 TFSI met 250kW/340pk sterke 3.0 V6 benzinemotor.

Connectiviteit en assistentie
Met MMI navigatie plus beschikt de Audi A6 allroad quattro over een 10,1 inch display en een LTE-module inclusief wifi-hotspot. Het navigatiesysteem is zelflerend. Het geeft suggesties op basis van eerder gereden routes. De routeberekening vindt ook online plaats. Op een 8,6 inch display bedient de bestuurder comfortfuncties inclusief de airco. Tekstinput is hier mogelijk, evenals natural voice control. De Audi connect diensten zijn gebundeld in twee pakketten (navigatie & infotainment en emergency call & service). Ook de assistentiesystemen zijn gebundeld. Er is keuze uit Tour en City. Een Android telefoon kan dankzij NFC (near field communication) fungeren als sleutel van de auto (openen en sluiten van de portieren en starten motor).

Audi A6 allroad quattro groningen 08

Nu te bestellen, bij Century Autogroep, de audi-dealer voor de provincie Groningen, leverbaar vanaf € 89.230*
De nieuwe Audi A6 allroad quattro is vanaf vandaag te configureren en te bestellen. De vanafprijzen zijn:

Uitvoering en consumentenprijs*

45 TDI 170 kW/231 pk € 89.230

50 TDI 210 kW/286 pk € 95.650

55 TDI 257 kW/349 pk € 100.150

Audi A6 allroad quattro groningen 09

De standaarduitrusting van de A6 allroad quattro is zeer rijk. Zo is deze stoere alleskunner onder meer voorzien van adaptieve luchtvering, MMI navigatie plus met MMI touch response en virtual cockpit, Audi sound, elektrisch bedien- en verwarmbare voorstoelen en fraai Twin lederen bekleding.

Audi A6 allroad quattro groningen 10

Hij is er ook als Pro Line Plus die onder meer standaard is voorzien van HD Matrix LED koplampen, 22-voudig instelbare Comfortstoelen vóór en Valcona lederen bekleding. De meerprijs van de Pro Line Plus is € 3.500*.

Audi A6 allroad quattro groningen 11

De Audi A6 allroad quattro is verregaand te personaliseren met een keur aan opties, technologieën en afwerkingsmogelijkheden. Hij is nu te configureren en te bestellen.

De specificaties en vanafprijs van de A6 allroad quattro 55 TFSI met 250kW/340pk sterke 3.0 V6 benzinemotor worden in aanloop van de introductie, later dit jaar bekend gemaakt.

Gelezen: 1624 keer

Gerelateerde items (op tag)