Deze pagina afdrukken

Recordverslinder ID.R van groene hel naar hemel

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*Na verpulverde records op Pikes Peak, Goodwood en de Nürburgring bereidt de ID.R zich nu voor op de ultieme uitdaging in China
*‘Weg naar de Hemel’ kronkelt in 99 bochten naar een hoogte van 1.300 meter

VW ID.R groningen 05

De Volkswagen ID.R is klaar voor zijn volgende uitdaging. Na het verbreken van vele records in Europa en Amerika, gaat Volkswagen Racing nu met de elektrische supercar naar China om de ‘Weg naar de Hemel’ te beklimmen.

VW ID.R groningen 01

Of het nu gaat om de legendarische Pikes Peak heuvelklim, de Nürburgring Nordschleife, of de iconische Goodwood Hillclimb, de Volkswagen ID.R verpulvert er het ene record na het andere. Vorige maand nog schreef de 500kW/680pk sterke elektrische racer van Volkswagen, die in 2,25 seconden van 0 naar 100 km/u sprint, opnieuw autosportgeschiedenis met een overweldigend record op het Goodwood Festival of Speed. Coureur Romain Dumas voltooide de 1,86 kilometer lange Heuvelklim in het zuiden van Engeland in slechts 39,9 seconden. Hij verbrak het bijna 20 jaar staande record van 41,6 seconden, destijds gehaald met een Formule 1-auto.

VW ID.R groningen 02

VW ID.R groningen 03

Van hel naar hemel
Na de verpletterende records in Amerika en Europa, waaronder het elektrische ronderecord in de ‘Groene Hel’, gaat de ID. R nu naar China voor de volgende uitdaging. Coureur Romain Dumas kruipt in september wederom achter het stuur van de 500 kW sterke elektrische racewagen en gaat proberen de snelste tijd neer te zetten op de Tianmen Shan Big Gate Road. Deze 11 kilometer lange weg, die zich in 99 scherpe bochten kronkelt naar de top van de berg Tianmen, staat ook bekend als Tongtian Avenue, ofwel ‘Weg naar de Hemel’. Hij begint op een hoogte van ongeveer 200 meter boven zeeniveau en eindigt op zo’n 1.300 meter.

VW ID.R groningen 06

De ID.R is de sportieve ambassadeur van een compleet nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen. Het eerste model van deze range, de ID. 3, wordt later dit jaar geïntroduceerd.

Gelezen: 1449 keer

Gerelateerde items (op tag)