Deze pagina afdrukken

Wereldpremière Mazda MX-30 op Tokyo Motor Show 2019

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Mazda heeft vandaag op de Tokyo Motor Show 2019 de Wereldpremière van de eerste in serie geproduceerde volledig elektrische auto van het merk. De Mazda MX-30 is vanaf nu te bestellen bij de Nederlandse dealers voor een prijs van € 33.990,-. Deze prijs, in combinatie met de uitrusting en het formaat van de 100 % elektrische crossover, is ongeveer gelijk aan de benzine-equivalent van de Mazda CX-30. Het is voor het eerst dat er geen tot minimaal prijsverschil is bij de keuze tussen een benzine of elektrische aandrijving bij hetzelfde merk.

De nieuwe elektrische crossover is vanaf de introductie beschikbaar in één uitvoering, de First Edition, standaard in de kleur Ceramic Metallic en de keuze uit twee luxe interieuropties: een modern interieur met wit ecologisch kunstleder en stoffen grijze zittingen of een industrieel interieur met donkerbruin ecologisch kunstleder en stoffen zittingen van zwart denim. Tegen een meerprijs kan er gekozen worden voor drie andere kleurstellingen van het exterieur in metallic 3-tone samenstelling:

Ceramic Metallic 3-Tone (met zijkanten van het dak in Silver en het dak in Black): € 1.000,-.
Polymetal Gray Metallic 3-Tone (met zijkanten van het dak in Silver en het dak in Black): € 1.000,-.
Soul Red Crystal Metallic 3-Tone (met zijkanten van het dak in Dark en het dak in Black): € 1.500,-.

In alle drie gevallen kan er dan ook gekozen worden voor de twee interieurvarianten.

De Mazda MX-30 First Edition is voorzien van Freestyle deuren: de achterportieren openen in tegenovergestelde richting ten opzichte van de voorportieren. Hij is, zoals gebruikelijk bij Mazda, zeer rijk uitgerust met o.a. 18-inch lichtmetalen velgen in Bright Silver, adaptieve LED-koplampen (20 blokken) met Signature dagrijverlichting, verkeersbordherkenning, parkeersensoren vóór en achter, achteruitrijcamera, 7-inch digitaal meterset, 8,8 inch kleurendisplay voor multimedia en navigatie, DAB+ radio, Apple Carplay, Mazda Radar Cruise Control (MRCC), Active Driving Display (ADD, projectie op de voorruit) en Blind Spot Monitoring (BSM) met Rear Cross Traffic Alert (RCTA).

Ook beschikt hij over een 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurderstoel met geheugenfunctie, stoelverwarming, automatisch dimmende binnenspiegel, een middenarmsteun in de achterbank en privacy glass.

Leaseprijzen van de Mazda MX-30 zijn voor Operational Lease, gebaseerd op 60 maanden en 10.000 km, € 439,- per maand exclusief BTW. Voor Private Lease is dat met dezelfde looptijd en kilometers
€ 515,- inclusief BTW.

Gelezen: 1650 keer

Gerelateerde items (op tag)