Deze pagina afdrukken

SKODA’s eerste elektrische SUV gaat ENYAQ heten

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Modelnaam combineert de ‘E’ van e-mobility met de letter ‘Q’ van ŠKODA’s SUV-range
*ŠKODA ENYAQ: afgeleid van de Ierse naam ‘Enya’, wat ‘bron van leven’ betekent
*Eerste model van ŠKODA op MEB-platform (Modular Electrification Toolkit)

ŠKODA ENYAQ: dat wordt de naam van ŠKODA’s eerste elektrische SUV op basis van de Modular Electrification Toolkit (MEB-platform) van de Volkswagen Groep. Met deze volledig elektrisch aangedreven SUV introduceert ŠKODA een nieuwe naam waarvan de letter ‘E’ verwijst naar e-mobility en de ‘Q’ de verwantschap met ŠKODA’s succesvolle SUV-serie onderschrijft. De ENYAQ markeert voor ŠKODA een belangrijke stap voorwaarts in het nieuwe tijdperk van de elektromobiliteit.

De naam van de ŠKODA ENYAQ is afgeleid van de Ierse naam ‘enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Deze uiteenlopende betekenissen geven verschillende invullingen aan de naam van ŠKODA’s nieuwe e-SUV. De ‘bron van leven’ symboliseert een nieuw begin van ŠKODA in het nieuwe tijdperk van elektromobiliteit. Bovendien ligt hij in lijn met ŠKODA’s merkfilosofie ‘Driven by inventiveness – clever ideas since 1895’. ‘Enya’ is authentiek, boordevol karakter en levensvreugde, is eenvoudig uit te spreken en te onthouden, en past perfect bij het nieuwe tijdperk voor ŠKODA, in het jaar waarin het merk zijn 125-jarig jubileum viert.

ENYAQ: herkenbaar voor ŠKODA’s SUV’s
Zoals de namen van ŠKODA’s succesvolle SUV-modellen – de KODIAQ, KAROQ en KAMIQ – hun namen ontlenen aan de taal van de Inuit uit Noord-Canada en Groenland, zo krijgen de toekomstige volledig elektrische modellen van ŠKODA op het MEB-platform een naam uit de Ierse taal.

De ŠKODA ENYAQ is het eerste serieproductiemodel van ŠKODA op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Daarmee vormt hij de volgende stap na een reeks van meer dan tien elektrische modellen die tot eind 2022 onder het ŠKODA iV submerk worden gelanceerd. ŠKODA verwacht dat volledig elektrische en plug-in hybride-modellen rond 2025 zo’n 25 procent van de verkopen voor rekening zullen nemen. Tegen 2021 heeft de autofabrikant twee miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische modellen en een holistisch, onderling verbonden ecosysteem voor moderne en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen.

De eerste detailfoto onthult een designaccent van de ŠKODA ENYAQ, specifiek de naam ‘ENYAQ’ op de achterzijde van de SUV, het tweede volledig elektrische ŠKODA-model na de CITIGOe iV.

Gelezen: 1244 keer

Gerelateerde items (op tag)