Deze pagina afdrukken

Binnenkort ook sportieve N-versie van de geheel nieuwe Hyundai KONA

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

• De Hyundai KONA N is het nieuwste lid van het sportieve N-gamma van Hyundai
• KONA N de eerste SUV met het N-label
• Sportieve variant combineert de praktische voordelen van een SUV met compromisloos rijplezier
• 8-traps N DCT-transmissie en 2.0-liter turbomotor garanderen hoogstaande prestaties

Het volgende model in het sportieve N-gamma van Hyundai is de geheel nieuwe KONA N. Dit is meteen ook de eerste high-performance SUV met het N-label. Aangezien de nieuwe Hyundai KONA wereldwijd zeer enthousiast is ontvangen, wordt er al uitgekeken naar de sportieve N-variant van de SUV.

‘We passen heel graag ons succesvolle recept – dat we al gebruikten voor de Hyundai i30 N en onlangs ook voor de i20 N – nu ook toe op een van de populairste SUV’s van dit moment, onze Hyundai KONA’, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product van Hyundai Motor Europe. ‘Met de toevoeging van de Hyundai KONA aan het N-gamma bereikt ons high-performance merk N opnieuw een hoger niveau.’

De nieuwe Hyundai KONA N is voorzien van een 8-traps N DCT-transmissie, dus met een dubbele natte koppeling. In de combinatie met de 2.0-liter turbomotor zorgt dat voor een uiterst sportieve en dynamische rijbeleving. Net als de andere N-modellen is ook de Hyundai KONA N uitgerust met talrijke zeer sportieve voorzieningen, zoals Launch Control, en maakt hij tijdens het rijden een zeer opwindend sportief geluid.

‘De Hyundai KONA N is de eerste SUV met het supersportieve N-label’, zegt Till Wartenberg, Vice President en Head of N Brand Management en de Motorsport Sub-division van Hyundai Motor Company. ‘Onze “hot SUV” is niet alleen heel veelzijdig en functioneel, hij biedt net als de andere N-modellen ook veel rijplezier. De “N-thusiasts”, zoals wij hen noemen, zullen genieten van de KONA N, waar ze ook naartoe rijden – op de weg én op het circuit.’

Hyundai’s sportieve N-label, dat zijn entree op de high-performance-markt maakte met de Hyundai i30 N, wil het gamma in 2021 verder uitbreiden. Met specifieke modellen – zoals de Hyundai i20 N en de KONA N – biedt het in zeer uiteenlopende segmenten modellen aan die even zo uiteenlopende berijders veel rijplezier bezorgen.

Meer informatie over de nieuwe Hyundai KONA N volgt in de komende weken.

Gelezen: 1014 keer

Gerelateerde items (op tag)