Deze pagina afdrukken

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé vormt de maatstaf voor rijplezier in het premium compacte segment. Met zijn dynamische rijkwaliteiten, atletische design, krachtige motoren en verfijnde ondersteltechnologie is het model volledig gefocust op sportiviteit. De unieke uitstraling, zescilinder-in-lijn benzinemotor, achterwielaandrijving en van de BMW 4 Serie overgenomen onderstelcomponenten onderscheiden de nieuwe BMW 2 Serie Coupé van zijn concurrenten.

BMW zet zijn traditie van bijzonder sportieve compacte modellen voort. De nieuwe BMW 2 Serie Coupé vormt de maatstaf voor rijplezier in dit premium autosegment. Met zijn dynamische rijkwaliteiten, atletische design, krachtige motoren en verfijnde ondersteltechnologie is het model volledig gefocust op sportiviteit. De unieke uitstraling, zescilinder-in-lijn benzinemotor in het topmodel, achterwielaandrijving en van de BMW 4 Serie overgenomen onderstelcomponenten onderscheiden de nieuwe BMW 2 Serie Coupé duidelijk van de BMW 1 Serie – en van zijn concurrenten. Daarmee volgt de nieuwe BMW 2 Serie Coupé de bandensporen van de legendarische BMW 02, die 55 jaar geleden het fundament legde voor de compacte en onweerstaanbaar sportieve tweedeurs BMW modellen.

Naast merkbaar dynamischere rijeigenschappen biedt de nieuwe BMW 2 Serie Coupé een premium ambiance in de cockpit en talrijke innovaties op het gebied van bediening en connectiviteit. Ten opzichte van de voorganger is het aanbod van bestuurdersassistentiesystemen flink uitgebreid. De nieuwe BMW 2 Serie Coupé zal op 8 juli 2021 geheel in stijl zijn debuut maken op het Goodwood Festival of Speed in Engeland. De productie van de compacte vierzitter zal zijn in de Mexicaanse BMW Group productiefaciliteit San Luis Potosí. Bij de marktintroductie begin 2022 vormt een performance uitvoering van BMW M GmbH het sportieve topmodel. Dat is de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé (gemiddeld brandstofverbruik 8,1 – 8,8 l/100 km / gemiddelde CO2 emissie 185 – 200 g/km volgens WLTP). Met zijn 275 kW/374 pk sterke zescilinder-in-lijn benzinemotor en intelligente vierwielaandrijving zorgt dit model voor een in deze klasse ongeëvenaarde rijbeleving. De BMW 2 Serie Coupé biedt verder keuze uit een viercilinder benzinemotor en een viercilinder dieselmotor, beide gekoppeld aan achterwielaandrijving.

Een autoconcept met focus op sportieve prestaties
Het extraverte karakter van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé komt tot uiting in doordacht geconstrueerde en perfect op elkaar afgestemde features. Die dragen alle bij aan de exacte handling en uitzonderlijke dynamiek. Compacte afmetingen, een intelligente lichtgewicht constructie voor carrosserie en onderstel, een tot 12 procent hogere stijfheid vergeleken met de voorganger, een optimale gewichtsverdeling over voor- en achteras en uitgekiende aerodynamica vormen de ideale uitgangspunten voor een uiterst sportief model. Wendbaarheid, stuurprecisie en bochtgedrag van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé zijn dan ook uitmuntend. Tegelijkertijd vergroten het rijcomfort en de akoestische eigenschappen de praktische inzetbaarheid op zowel dagelijkse ritten als lange reizen.

Gelezen: 106 keer

Gerelateerde items (op tag)