Deze pagina afdrukken

De nieuwe Toyota RAV4 Adventure

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Avontuurlijk topmodel die authentieke SUV-kwaliteiten van de Toyota RAV4 versterkt
*Robuuste styling dankzij nieuw frontdesign, skid plates voor en achter en een nieuw Dynamic grey-kleurig dak
*Standaard voorzien van hybride elektrische aandrijflijn met intelligente vierwielaandrijving (AWD-i)

Toyota breidt de authentieke SUV-allure van de RAV4 uit met de introductie van de RAV4 ADVENTURE, een nieuw en extra stoere uitvoering die zijn mannetje zowel op als buiten de gebaande paden staat.

Met de RAV4 ADVENTURE richt Toyota zich in het bijzonder op de consument die een auto wil die past bij zijn liefde voor het (avontuurlijke) buitenleven, met behoud van de prestatie- en efficiëntievoordelen van Toyota’s hybride elektrische aandrijftechnologie.

Imposante verschijning
Hoe de nieuwe RAV4 ADVENTURE zijn avontuurlijke bedoelingen kenbaar maakt? Ten eerste met een speciaal en extra stoer frontdesign, bestaande uit een nieuwe, volledig zwarte grille met een grote visuele impact. Kenners van de huidige generatie RAV4 zullen daarbij meteen opmerken dat het Toyota-embleem een andere plek heeft gekregen: van de voorste rand van de motorkap naar het midden van de grille, geflankeerd door twee extra dik aangezette horizontale spijlen.
En er is nog meer. Zo wordt de imposante uitstraling en SUV-capaciteiten van de auto verder versterkt door de voorste mistlampen in een nieuwe zwarte behuizing te plaatsen en de voorbumper te voorzien van een prominente skid-plate in een contrasterende zilveren kleurstelling.

Kleurrijke hommage
Alsof de opgeruigde voorzijde nog niet genoeg is, past Toyota aan weerszijden ook nog bredere wielkasten toe die worden gevuld met nieuwe 19-inch lichtmetalen velgen in een matgrijze afwerking. Aan de achterzijde is eveneens bijpassende zilverkleurige skid-plate aangebracht. En voor wie dat wenst, is de RAV4 ADVENTUR beschikbaar met een optionele unieke two-tone carrosserielak, waarbij een carrosserie in Urban Khaki wordt gecombineerd met een dak, raamlijsten en achterspoiler gehuld in Dynamic grey. Kenners van klassieke Toyota’s herkennen deze kleurencombinatie wellicht direct; het betreft hier namelijk een hommage aan het kenmerkende lichte dak van de Toyota FJ40 Land Cruiser van weleer.

Oranje stiksels
Ook binnenin de RAV4 ADVENTURE gaat het er speciaal aan toe. Zo zijn de stoelen bekleed met een combinatie van zwart synthetisch leder en diep doorgestikte rug- en kussensecties, afgewerkt met contrasterende oranje stiksels waarmee ook het dashboard en de portieren zijn voorzien. Fraaie RAV4 ADVENTURE-sierlijsten op de dorpels maken het plaatje compleet.

Standaard hybride-vierwielaandrijving
De RAV4 ADVENTURE wordt aangedreven door Toyota’s vierde generatie hybride elektrische technologie en is standaard uitgerust met intelligente vierwielaandrijving, verzorgd door een extra compacte elektromotor op de achteras. Deze efficiënte maar krachtige hybride aandrijflijn – bestaande uit een combinatie van elektromotoren en 2,5-liter viercilinder benzinemotor – levert een adequate 222 pk en maakt het, mede dankzij de AWD-i, mogelijk om (geremde) ladingen tot liefst 1.650 kg te trekken.

Multimiljonair
Met de komst van de stoere ADVENTURE-uitvoering is en blijft de RAV4 een opvallende en populaire verschijning in het D-SUV-segment. Een succesvol avontuur dat begon in 1994 toen de originele RAV4 een nieuwe markt voor SUV’s voor vrijetijdsgebruik met de wendbaarheid van een gewone personenauto aanboorde. Sinds die doorbraak zijn er wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren van de RAV4 verkocht. De RAV4 Hybrid is bovendien het eerste model in zijn segment met hybride elektrische aandrijving en is vandaag de dag de bestverkochte elektrische SUV.

De nieuwe Toyota RAV4 ADVENTURE staat vanaf het eerste kwartaal van 2022 bij de Toyota-dealer. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Gelezen: 835 keer

Gerelateerde items (op tag)