Deze pagina afdrukken

Audi R8 V10 performance RWD: pure power nu bestelbaar

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Maximaal rijplezier: achterwielaandrijving en V10 power (419 kW/570 pk)
*Nauwe verwantschap met R8 LMS GT4 racewagen
*Voorpret voor Coupé en Spyder begint in de configurator vanaf € 236.168*

Met de nieuwe R8 V10 performance RWD-modellen focust Audi op puur rijplezier. In zowel de Coupé- als de Spyder-uitvoering staat de combinatie van achterwielaandrijving en de 419 kW/570 pk sterke V10 voor buitengewoon rijplezier. De voorpret start al in de configurator op Audi.nl, waar de R8 V10 performance RWD nu naar eigen wens is samen te stellen. De nieuwe R8 RWD-modellen zijn inmiddels te bestellen bij de Audi-dealer, vanaf € 236.168*.

De atmosferische 5,2-liter V10 in de nieuwe R8 V10 performance RWD-modellen maakt alleen al indruk met zijn kerncijfers: 419 kW/570 pk en 550 Nm aan trekkracht op louter de achterwielen. Een 7-traps S tronic-transmissie met dubbele koppeling is standaard. Daarbij zijn de nieuwe R8 RWD-modellen relatief licht (1.590 kg voor de Coupé en 1.695 kg voor de Spyder) en dat vertaalt zich in indrukwekkende prestaties: een sprint van 0-100 km/u in 3,7 seconden voor de Audi R8 V10 performance RWD Coupé (Spyder: 3,8 sec.) en een top van liefst 329 km/u (Spyder: 327 km/u).

Rijplezier op één
De nieuwe R8 V10 performance RWD-modellen worden grotendeels met de hand vervaardigd in de fabriek waar Audi ook de R8 LMS GT4-racewagens bouwt. De straat- en circuitversies hebben zo’n 60% van alle gebruikte componenten met elkaar gemeen. Uiterlijke accenten als de matzwarte singleframe grille, splitter, grote luchtinlaten en diffuser achter benadrukken de verwantschap met de racerij ook optisch.

Om maximaal rijplezier te garanderen, beschikken de R8 V10 performance RWD-modellen uiteraard over een mechanisch sperdifferentieel op de achteras. Het performance-sportonderstel met lichtgewicht CFRP-stabilisator is optioneel. Vooral in Sport-modus kan de bestuurder met gecontroleerde drifts maximaal genieten van de dynamiek van achterwielaandrijving. Dynamic Steering draagt bij aan een nog preciezere respons op stuurbewegingen en geeft daarbij perfecte feedback. Voor nog meer (race)gevoel zijn speciale 20 inch Cup-banden leverbaar. Een remsysteem met keramische schijven is eveneens optioneel.

Een R8 op maat
De nieuwe Audi R8 V10 performance RWD Coupé is leverbaar vanaf € 236.168* en de Spyder met elektrisch bediende softtop vanaf € 251.628*. Met onder meer speciale stylingpacks voor het in- en exterieur zijn de supercars geheel naar eigen wens te personaliseren. Audi exclusive gaat nog een stap verder. Via dit maatwerkprogramma zijn bijvoorbeeld matte tinten beschikbaar en zijn de kenmerkende sideblades in contrastkleur uit te voeren. Zelfs een eigen naam of logo in de dorpels behoort tot de mogelijkheden.

Maatwerk maken van een R8 V10 performance RWD Coupé begint in de configurator op Audi.nl (klik hier voor de Spyder-configurator).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

Gelezen: 861 keer

Gerelateerde items (op tag)