Deze pagina afdrukken

Lexus blijkt betrouwbaarste automerk

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Lexus komt als betrouwbaarste automerk naar voren in een grootschalig onderzoek van de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop. Ook in de twee vorige edities (2020 en 2018) won Lexus het consumentenonderzoek.

Voor het onderzoek is aan auto-eigenaren in vijf landen (België, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal) gevraagd wat de afgelopen jaren aan hun auto mankeerde. Test Aankoop kreeg antwoord van 60.000 auto-eigenaren, een uiterst representatief aantal.

Lexus kent minste problemen
Uit alle feedback blijkt dat Lexus het automerk met de minste problemen is*. Slechts 6% van de bestuurders moest in de garantieperiode terug naar de garage vanwege een defect, het laagste percentage van alle automerken (36 in totaal) die in het betrouwbaarheids- en klanttevredenheidsonderzoek voorkomen.
Ook op het gebied van klanttevredenheid scoort Lexus hoger dan nagenoeg alle andere automerken uit het onderzoek. De tevredenheidsscore van Lexus bedraagt 89 punten en daarmee staat Lexus stevig in de top drie.

Ook in Amerika het betrouwbaarst
Ook uit het betrouwbaarheidsonderzoek van het gerenommeerde Amerikaanse onderzoekinstituut J.D. Power uit februari 2021 blijkt Lexus het betrouwbaarst**. Dit onderzoek stelt het aantal door consumenten gemelde problemen met hun auto vast in het derde jaar van eigendom. In de laatste tien jaar is Lexus negen keer het betrouwbaarste automerk.

Gelezen: 819 keer

Gerelateerde items (op tag)