Deze pagina afdrukken

Nieuwe Kia Niro maakt elektrisch rijden toegankelijk én makkelijk

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Kia Niro versnelt overgang naar duurzame e-mobiliteit
*Niro EV biedt zeer gunstige range/kostenverhouding
*Duurzaam laadgemak: Kia Charge laadservices en compensatie met hernieuwbare energie

De geheel nieuwe Kia Niro maakt de overstap naar duurzame en geavanceerde e-mobiliteit eenvoudiger, sneller en gemakkelijker dan ooit. Voortbouwend op het enorme succes van de veelvuldig bekroonde vorige Niro, is de nieuwe generatie vanaf de basis opnieuw ontworpen. Om aan een zo breed mogelijk spectrum van wensen te voldoen, biedt Kia de Niro wederom aan met een gevarieerde reeks elektrische aandrijflijnen: hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) en volledig elektrisch (EV).

De Niro EV heeft een rijbereik van 460 km* en een laag stroomverbruik van 16,2 kWh/100 km. Gezien zijn aantrekkelijke vanafprijs van € 39.795,-** is de range/kostenverhouding van deze volledig elektrische Niro zeer gunstig te noemen.

Jason Jeong, president van Kia Europe: "De Niro is een zeer belangrijk model binnen ons evoluerende portfolio van geëlektrificeerde modellen. De geheel nieuwe generatie is opnieuw een baanbrekende auto die een showcase is van de essentie van het nieuwe merk Kia: vooruitgang mogelijk maken door innovatieve en duurzame auto’s die onze klanten inspireren om duurzame e-mobiliteit te omarmen."

Elektrificatie voor iedereen
Het trio hightech elektrische aandrijflijnen waarmee de gloednieuwe Niro kan worden uitgerust, biedt voor elke levensstijl een geschikte vorm van duurzamere mobiliteit. Om elektrificatie daadwerkelijk voor een zeer brede doelgroep aantrekkelijk te maken, heeft Kia de al sterke eigenschappen van de eerste generatie Niro verder doorontwikkeld, om het gebruiksgemak en de intuïtieve bediening naar een nog hoger plan te tillen.

Zo kan de accu van de Niro EV ook worden gebruikt als een draagbare energiebron, via een aansluiting in het interieur en een externe connector. Deze V2D-functie*** (Vehicle-to-Device) heeft een vermogen van 3 kW en is ideaal om apparatuur van stroom te voorzien op een picknickplaats of tijdens een langere rit.

De engineers van Kia hebben ook creatieve manieren gevonden om de binnenruimte verder te vergroten, waardoor hij nog aantrekkelijker is voor grotere gezinnen. Een mooi voorbeeld is de frunk van de Niro EV, met een inhoud van 20 liter. Deze handige opbergruimte is een zeldzaamheid in het segment en is perfect geschikt om de oplaadkabel en V2D-adapter van de Niro op een veilige en gemakkelijk bereikbare plaats op te bergen.

Om het maximale uit de accu te kunnen halen is de Niro EV voorzien van op navigatie gebaseerde batterijconditioneringstechnologie. Met behulp van het navigatiesysteem past de technologie de temperatuur van de accu van de Niro aan om ervoor te zorgen dat deze bij aankomst bij een laadstation een optimaal niveau heeft bereikt om optimaal snelladen mogelijk te maken. Met name in koudere periodes kan deze opwarmfunctie van de batterij de totale oplaadtijd verder verkorten en bestuurders sneller op weg helpen.

Ultiem verbonden
Het slimme navigatiesysteem van de gloednieuwe Niro maakt het dagelijks leven nog makkelijker. Niro-rijders kunnen bijvoorbeeld via de Kia Connect-app hun agenda koppelen aan het navigatiesysteem van de auto, en daarmee gemakkelijk automatisch de adresinformatie uit de agenda halen om het navigeren te starten. En dankzij de nieuwe Sports-functie blijven sportfans onderweg ook op de hoogte van onder meer live uitslagen.

De Kia Connect app maakt het extra gemakkelijk om ritten te plannen. Niro-gebruikers kunnen bijvoorbeeld een oplaadactiviteit starten of inplannen voor een komende rit. Tijdens het reizen leidt het navigatiesysteem in combinatie met het Head Up Display de bestuurder naadloos naar een bestemming, en bij aankomst helpt Last Mile Navigation om het laatste deel van de reis waar nodig te voet af te leggen. Vanaf het moment dat de aandrijflijn wordt uitgeschakeld, neemt de app de navigatie over en wordt de gebruiker naar het eindpunt geleid met behulp van Google Maps of Augmented Reality, al naar gelang de voorkeur. Niro-rijders kunnen de Kia Connect-app ook gebruiken om vooraf een route te bepalen of het interieur voor te verwarmen.

Het systeem ondersteunt meerdere gebruikersprofielen die ervoor zorgen dat elke gebruiker zijn of haar eigen set-up heeft, terwijl de Bluetooth-functionaliteit er met meerdere verbindingen voor zorgt dat apparaten niet telkens losgekoppeld en opnieuw aangesloten hoeven te worden. Voor extra veiligheid en beveiliging wanneer iemand anders achter het stuur zit, kan de eigenaar van de Niro met “Valet Mode” de toegang tot persoonlijke informatie beperken en de locatie van de auto in de gaten houden. Software-updates en nieuwe functies kunnen Over-The-Air worden geïnstalleerd, zodat voor dergelijk onderhoud niet langer een afspraak met de Kia-dealer hoeft te worden gemaakt.

Makkelijk én duurzaam laden
Kia maakt het laden van een PHEV of EV extra makkelijk met Kia Charge, een pan-Europese, geïntegreerde en openbare laadservice. Hiermee hebben Kia-rijders eenvoudig toegang tot één van de grootste laadnetwerken van Europa waarbij met één app en één pas kan worden geladen en betaald.

Kia Charge biedt toegang tot zo’n 290.000 laadpunten in heel Europa, inclusief AC- en DC-laders. Dankzij eRoaming kunnen Kia-rijders hun elektrische auto of plug-in hybride in heel Europa laden zonder dat er aanvullende abonnementen op verschillende providers noodzakelijk zijn. De kosten kunnen hierdoor eenvoudig via één maandelijkse automatische betaling worden verrekend.

Kia Charge biedt keuze uit twee mogelijkheden. Bij Kia Charge Easy betaalt de klant naar gebruik, gelden er geen abonnementskosten, zijn de laadtarieven verschillend per aanbieder en wordt per laadsessie een starttarief doorbelast. Kia Charge Advanced onderscheidt zich van Kia Charge Easy met de combinatie van een aantrekkelijk abonnement en vaste, zeer scherpe tarieven. Aanvullend op Easy & Advanced kan ook worden gekozen voor een ‘IONITY Power’-abonnement waarmee tegen gunstige tarieven kan worden geladen bij de Europese snellaadstations van IONITY.

Om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken, compenseert Kia de energie die via Kia Charge wordt geladen met certificaten voor hernieuwbare energie. Digital Charging Solutions, een belangrijke partner van Kia, gebruikt deze certificaten om hernieuwbare energie terug in het net te brengen, waardoor laadstations en andere elektrische apparaten worden voorzien van groene energie.

Lancering later dit jaar
De nieuwe Kia Niro staat naar verwachting eind juni in de Nederlandse showrooms van Kia. De HEV en PHEV komen als eerste en worden een maand later gevolgd door de EV. De Niro is als HEV leverbaar vanaf € 31.995,-** en de PHEV is te bestellen vanaf € 38.995,-**. De Niro EV is er vanaf € 39.795,-**.

De prijslijst van de Niro HEV en PHEV is hier te vinden. De Niro EV prijslijst staat hier. Meer informatie is te vinden op de website.

Gelezen: 1603 keer

Gerelateerde items (op tag)