050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Vooruitblik op de technologie in de DS 4

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*DS Automobiles onthult naam van zijn nieuwe premium model in het C-segment: DS 4
*DS 4 voorzien van vooruitstrevende technologie – begin van een nieuw hoofdstuk voor DS Automobiles
*Ongekende technologie voor C-segment: E-TENSE-elektrificatie, connectiviteit voor een strak en digitaal interieur, comfort en dynamische rust en kenmerkende DS-lichtsignatuur

In de DS 4 – het nieuwe model van DS Automobiles in het premium C-segment – komt de Franse expertise op het gebied van comfort samen met vooruitstrevende technologie, verpakt in een gedurfd design. De DS 4 richt zich op klanten die voor stijl kiezen - maar ook voor puurheid, intuïtie, technologie en rijplezier - en spreekt hiermee een brede doelgroep aan. Met alle geïntegreerde technologie onderscheidt de DS 4 zich op vier belangrijke gebieden: geëlektrificeerde E-TENSE-aandrijving, connectiviteit voor een strak en digitaal interieur, comfort en dynamische rust aan boord en kenmerkende lichtsignatuur. De marktintroductie van de DS 4 zal plaatsvinden in de tweede helft van volgend jaar.

Geëlektrificeerde E-TENSE-aandrijving
De eerste noviteit is de ontwikkeling van een nieuwe versie van het EMP2-platform voor de DS 4. Dankzij de modulariteit is het mogelijk verschillende soorten aandrijflijnen toe te passen in dit speciaal voor de DS 4 ontwikkelde platform; dat gaat niet ten koste van de rijdynamiek en de veiligheid. Dankzij de nieuwe versie van het EMP2-platform konden de ingenieurs van DS Automobiles diverse nuttige voorzieningen verder verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd de vrijheid hadden om een auto met vernieuwende proporties te creëren.

Architectuur
DS heeft de vernieuwde versie van het EMP2-platform ontwikkeld om de DS 4 de gewenste proporties en optimale aerodynamica te kunnen geven. De verhouding van de wielen ten opzichte van de carrosserie is uniek in het C-segment – en voor premium auto’s in het algemeen – en geeft de auto een atletische en efficiënte vorm, met een extra lage motorkap en lage vloer – en dus een lage zitpositie achterin.

Gewichtsbesparing
De nieuwe versie van het EMP2-platform bevat componenten die zijn vervaardigd uit composietmateriaal en hot pressed stalen structuren. Bepaalde onderdelen, zoals de airconditioning-unit, zijn compacter waardoor ergens anders meer ruimte is ontstaan.

Veiligheid
De nieuwe versie van het platform is ontwikkeld om te voldoen aan de strengste en nieuwste regelgeving en normen voor de bescherming van inzittenden, zonder dat dat extra gewicht met zich meebrengt.

Gelezen: 899 keer