050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Nissan LEAF bereikt mijlpaal

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Nissan houdt de vaart erin op weg naar CO2-neutraliteit. Nissan heeft in de fabriek in Sunderland nu zelfs meer exemplaren gebouwd van de elektrische LEAF, dan van de iconische Bluebird die van 1986 tot 1990 in Sunderland van de band rolde.

In de periode van 1986 tot 1990 werden 187.178 exemplaren van de Bluebird gebouwd in Sunderland. Destijds duurde het meer dan 22 uur om één Bluebird te bouwen. Nu, 35 jaar later, hebben grote verbeteringen in de fabricagetechnologieën in Sunderland de fabricagetijd teruggebracht tot 10 uur voor een Nissan LEAF. Sinds 2013 zijn er al meer dan 175.000 exemplaren van de LEAF geproduceerd in Sunderland.

Alan Johnson, Vice President Manufacturing bij de Nissan Sunderland fabriek, zegt: “De Bluebird was een iconisch model voor de fabriek en roept mooie herinneringen op bij alle Nissan liefhebbers. De aantallen van de LEAF laten zien hoe onze innovaties, vaardigheden en processen op het gebied van fabricage enorm zijn verbeterd. Het overstijgen van de Bluebird aantallen is een mijlpaal – maar er komt dankzij ons groeiende geëlektrificeerde aanbod nog veel meer aan voor ons team.”

Bij de overstap van wielbouten en carburateurs naar een elektrische architectuur en digitale veiligheid is de onverbiddelijke toewijding voor kwaliteit bij Nissan niet veranderd. Het aantal medewerkers van de fabriek in Sunderland is gegroeid van 430 in 1980 tot 6.000 nu. Van de medewerkers die in 1986 begonnen, werken er 19 nog altijd.

Bluebird Job 1
De eerste auto die van de band rolde, de Bluebird Job 1, vormt het middelpunt van een lokale museumcollectie die is gewijd aan het belang van dat eerste model. De Nissan LEAF heeft zijn plekje in de geschiedenisboeken al verdiend: recent rolde in Sunderland de LEAF met productienummer 500.000 van de band met als eindbestemming een trotse klant in Noorwegen.

De Nissan LEAF heeft de afgelopen tien jaar wereldwijd al diverse onderscheidingen gewonnen. Zo werd het model uitgeroepen tot European Car of the Year 2011, World Car of the Year 2011 en Car of the Year Japan in 2011 en 2012. Wereldwijd rijden nu meer dan een half miljoen exemplaren van de Nissan LEAF rond.

CO2-neutraal
Nissan stelt zichzelf ten doel om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn met al zijn activiteiten en voor de gehele levenscyclus van de producten. Als onderdeel hiervan zal vanaf 2030 ieder Nissan model op de belangrijkste markten ter wereld zijn geëlektrificeerd. Ook introduceert Nissan innovaties op gebied van elektrificatie en fabricage.

Hernieuwbare energie
Nissan heeft onlangs ook plannen aangekondigd voor een flinke uitbreiding naar het opwekken van hernieuwbare energie in fabriek in Sunderland, in het Verenigd Koninkrijk. Als dit plan wordt goedgekeurd dan zal de uitbreiding van 37.000 zonnepanelen resulteren in genoeg opgewekte hernieuwbare energie om 20% van de fabriek te voorzien van stroom. Dit is genoeg om elke emissievrije Nissan LEAF te bouwen die in Europa wordt verkocht.

Gelezen: 852 keer