050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Toyota maakt alle prijzen batterij-elektrische bZ4X bekend

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Toyota bZ4X per direct te bestellen vanaf 48.495 euro
*Operational Lease vanaf 569 euro, Private Lease vanaf 639 euro
*Volledige prijslijst Toyota bZ4X vrijgegeven
*Eerste Toyota op het eTNGA-platform
*Leverbaar met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving
*Toyota Safety Sense 3 en warmtepomp standaard op elke bZ4X
*Tot 10 jaar garantie, zoals elke Toyota

Toyota maakt alle prijzen bekend van de batterij-elektrische bZ4X. Het eerste model van Toyota’s nieuwe batterij-elektrische bZ familie is vanaf vandaag te bestellen. De ruime, praktische en stoer gelijnde batterij-elektrische SUV is leverbaar vanaf 48.495 euro. Nederlandse klanten kunnen vanaf begin 2023 hun bZ4X in ontvangst nemen.

Zakelijke rijders kunnen de Toyota bZ4X Active leasen vanaf 569 euro exclusief BTW. Particulieren kunnen vanaf 639 euro inclusief BTW per maand al leasen via Toyota Private Lease. In beide gevallen geldt: 60 maanden/10.000 km.

Diverse voordelen
De bZ4X is het eerste model op Toyota’s nieuwe, speciaal ontwikkelde batterij-elektrische platform: eTNGA (Toyota New Global Architecture). De batterij is volledig in het chassis geïntegreerd, onder de vloer van de auto. Dit biedt diverse voordelen zoals een laag zwaartepunt, een uitstekende gewichtsbalans en een hoge carrosseriestijfheid. Allemaal zaken die een positieve bijdrage leveren aan het rijgedrag en de veiligheid.

Drie uitrustingsniveaus
De Toyota bZ4X is per direct te bestellen met de keuze uit drie uitrustingsniveaus: Active, Dynamic en Premium. Als Active beschikt de bZ4X over een zeer uitgebreide standaarduitrusting met onder meer een warmtepomp, 18-inch lichtmetalen wielen, 2-Zone Climate Control, een achteruitrijcamera, Adaptive Cruise Control, Smart Entry, een 8-inch multimediascherm en Toyota Safety Sense 3, Toyota’s uitgebreide pakket assistentie- en veiligheidssystemen. Dit bestaat onder meer uit Pre-Collision System, Lane Keeping System en Road Sign Assist.

De bZ4X Dynamic krijgt een nog uitgebreidere lijst aan uitrusting, met onder meer een 12,3-inch groot multimediadisplay, een 360 graden camera, een elektrisch te openen achterklep, een parkeerhulpsysteem, stoelverwarming vóór, stuurwielverwarming en Privacy Glass achter.

Indrukwekkende offroad-eigenschappen
Als topuitvoering laat de bZ4X Premium niets te wensen over. Onder meer 20-inch lichtmetalen wielen, synthetisch lederen bekleding, stoelventilatie vóór, stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen achter, een JBL-speakersysteem, Blind Spot Monitor, Intelligent Park Assist en Toyota’s meest geavanceerde multimediasysteem behoren tot de uitrusting. Als Premium is de bZ4X ook met geavanceerde vierwielaandrijving te bestellen. Het vierwielaandrijvingsysteem van de bZ4X is volledig nieuw en heeft zijn indrukwekkende offroad-eigenschappen en -prestaties onder meer te danken aan twee geavanceerde elektromotoren, waarvan één de vooras aandrijft en de andere de achteras.

Opties
De optielijst van de Toyota bZ4X blijft beperkt tot kleurstellingen en twee verschillende dakopties. Zo is de auto uit te rusten met een glazen panoramadak of een Solar Roof Panel, waarmee de bZ4X is voorzien met een zonnepaneel dat op jaarbasis tot 1.800 kilometer aan range bij kan laden, puur en alleen door de zon.

Prestaties
De voorwielaangedreven Toyota bZ4X wordt aangedreven door een krachtige elektromotor van 150 kW/204 pk en 265 Nm koppel, waarmee een acceleratie van 0-100 km/u in 7,5 seconden en een topsnelheid van 160 km/u haalbaar is. De versie met vierwielaandrijving levert een maximaal vermogen van 160 kW/218 pk met een koppel van 336 Nm, goed voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 6,9 seconden. De topsnelheid blijft met 160 km/u gelijk.

Range
De lithium-ion-batterij biedt een capaciteit van 71,4 kWh, volgens de officiële WLTP-cijfers goed voor een actieradius van 516 kilometer voor de voorwielaangedreven variant. Het gemiddeld gebruik komt op 14,3 kWh per 100 kilometer, of 7 kilometer per kWh. De AWD-variant verbruikt zoals verwacht iets meer: 15,8 kWh per 100 kilometer of 6,3 kilometer per kWh. Hiermee haalt de vierwielaangedreven versie, volgens de officiële WLTP-cijfers, tot 470 kilometer op een volle batterij.

Opladen thuis, op de zaak of onderweg met Toyota Oplaadservice
Toyota biedt zakelijke en particuliere rijders Toyota Oplaadservice aan, voor een vast bedrag of als onderdeel van een leasecontract. Een thuislaadpunt en/of laadpunt op de zaak wordt voor de berijder geregeld en onderhouden. Vanwege dynamische load balancing is er altijd maximaal vermogen om op te laden zonder overbelasting. Zakelijke rijders krijgen hierbij automatisch de kosten terugbetaald voor de elektriciteitskosten; snel en gemakkelijk verzorgt door de Toyota dealer.

Gelezen: 954 keer