050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Maserati GranTurismo Folgore laat zich zien in de straten van Rome

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Voor het eerst liet een prototype van de volledig elektrische Maserati GranTurismo Folgore coupé zich zien in de straten van Rome. Tijdens de Rome E-Prix 2022 reed Stellantis CEO Carlos Tavares het prototype naar het Formule E-circuit van de stad.

De nieuwe GranTurismo wordt het eerste model in de historie van Maserati dat vertrouwt op 100% elektrische aandrijving. De productie van het model gaat plaatsvinden in de Mirafiori-fabriek en in 2023 verschijnt de nieuwe coupé van Maserati op de markt.

De coupé is een waar icoon voor het merk en krijgt de karakteristieke Maserati-sound, plus geavanceerde technische oplossingen, sublieme prestaties, comfort en elegantie… allemaal eigenschappen die zo typerend zijn voor het merk met het Drietand-logo.

Maserati blikt vooruit op de toekomst
Deelname aan het Formule E was een natuurlijke keuze voor Maserati, omdat het daarmee het eerste Italiaanse merk zou worden dat uitkomt in het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. Tevens wordt Maserati het eerste Italiaanse luxemerk dat 100% elektrische auto’s gaat produceren. Tegen 2025 is de elektrische line-up voltooid, en rond 2030 is het hele Maserati-gamma volledig elektrisch.

Video footage Maserati GranTurismo Folgore: https://vimeo.com/697429351/96d80b8f54

Video Maserati GranTurismo en Grecale Folgore: https://vimeo.com/697628574/6ba5f5876b

Gelezen: 868 keer