050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • OSW

    OSW

    Voor een zorgeloze verkoop!

Audi Q6 e-tron: Voorsprong door techniek is nu te bestellen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De nieuwe Audi Q6 e-tron geeft Audi’s motto ‘Voorsprong door techniek’ een nieuwe, innovatieve impuls. Audi’s eerste productiemodel op basis van het Premium Platform Electric (PPE) valt op door zijn actieradius tot wel 625 km**, korte laadtijden, rijdynamiek en comfort van topklasse. Ook zet de Q6 e-tron nieuwe maatstaven op het gebied van connected infotainment en verlichtingstechnologie. De Audi Q6 e-tron debuteert in Nederland met een aandrijflijn voorzien van een 100 kWh accupakket, een vermogen van 285 kW (388 pk) en quattro vierwielaandrijving. De prijzen beginnen bij € 77.950*. Tegelijkertijd is ook het topmodel, de 360 kW (490 pk) sterke Audi SQ6 e-tron, per direct bestelbaar. Later dit jaar volgen tevens twee uitvoeringen met achterwielaandrijving: een variant met het 100 kWh accupakket en daarmee een nog grotere range, en tevens een versie met een 83 kWh accupakket, waarvoor een indicatieve vanafprijs geldt van 65.000 euro.

De 100% elektrisch aangedreven Audi Q6 e-tron is een herkenbaar lid van de Q-familie van Audi. In het kenmerkende SUV-design speelt geavanceerde lichttechnologie een hoofdrol. Zowel voor als achter is het actieve, digitale lichtdesign van de (O)LED-units (mogelijk optioneel) naar wens in te stellen. De lichtunits achter hebben in dat geval zelfs een functie waarmee ze achterliggers kunnen waarschuwen voor gevaar.

 

Starten met 100 kWh accupakket en quattro

De eerste Audi Q6 e-tron-modellen die in Nederland leverbaar worden, hebben een aandrijflijn met een 100 kWh accupakket en quattro vierwielaandrijving. Het vermogen bedraagt 285 kW (388 pk), terwijl het SQ6 e-tron topmodel het zelfs tot 360 kW (490 pk) brengt. Het 100 kWh accupakket staat borg voor een maximale range van 625 km**. Een belangrijk voordeel van het Premium Platform Electric is de 800 Volt-boordspanning, die laden met een capaciteit tot 270 kW mogelijk maakt. Een laadtijd van 10 minuten is daarbij voldoende om de actieradius met meer dan 250 kilometer te verlengen. Het laden van het accupakket van 10-80% duurt ongeveer 21 minuten. 

Nog dit jaar breidt Audi het Q6 e-tron-gamma verder uit met modellen met achterwielaandrijving en tevens de keuze voor een 83 kWh accupakket.

 

Nog meer luxe en sportiviteit: Advanced edition en S edition

De Audi Q6 e-tron quattro Advanced edition komt zelfverzekerd voor de dag met onder meer het S line exterieurpakket (een primeur voor een Advanced edition van Audi), 19 inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen plus met grootlichtassistent en LED achterlichten pro. Ook voegt hij extra luxe, comfort en gebruiksgemak toe in de vorm het comfortpakket, verwarming van het stuur én de zitplaatsen achterin, comfort-standverwarming, parkeerhulp met afstandsweergave, parkeerassistent plus, omgevingscamera’s en adaptieve snelheidsassistent. De Audi Q6 e-tron quattro Advanced edition is leverbaar vanaf € 83.950*.

Als S edition biedt de Audi Q6 e-tron quattro een aantrekkelijke combinatie van sportiviteit en luxe. Highlights van de uitrusting zijn het S line exterieur- en S line interieurpakket inclusief het sportonderstel, sportstoelen in het interieur, 20 inch lichtmetalen velgen (dezelfde als onder de SQ6 e-tron), het Optiek pakket zwart (waarbij de accenten van het exterieur en tevens de spiegelkapbehuizing in hoogglans zwart zijn uitgevoerd) plus bumpers die volledig zijn gespoten in de kleur van de carrosserie. Ook Matrix LED-koplampen, digitale lichtsignaturen, de e-tron Sportsound, het comfortpakket plus en het MMI passagiersdisplay zijn standaard features. Bij dat alles beschikt de Audi Q6 e-tron quattro S edition over een nog breder scala aan rijassistentiesystemen, waaronder de rijbaanverlatingswaarschuwing met noodhulp en Proactieve inzittendenbescherming. De Q6 e-tron quattro S edition is leverbaar vanaf € 89.950*.

 

Sportief topmodel: Audi SQ6 e-tron 

De Audi SQ6 e-tron is het sportieve topmodel binnen de range. Met een systeemvermogen van 360 kW/490 pk staat hij voor hoge prestaties. Zo accelereert de SQ6 e-tron in 4,3 seconden van 0-100 km/u en is zijn topsnelheid elektronisch begrensd op 230 km/u (overige Q6 e-tron quattro-modellen: 210 km/u).

Bovenop alle genoemde features biedt hij qua uitrusting onder meer het comfortpakket pro, adaptieve S-luchtveringsonderstel, Matrix LED-koplampen en OLED achterlichten met digitale lichtsignaturen, adaptieve snelheidsassistent en adaptieve rijassistent plus. De Audi SQ6 e-tron is leverbaar vanaf € 101.400*.

 

Elektrisch rijplezier gegarandeerd

Uitgebreide garanties dragen eveneens bij aan zorgeloos elektrisch rijplezier. Bij elke Audi (S)Q6 e-tron zijn twee jaar fabrieksgarantie en acht jaar (of maximaal 160.000 km) garantie op de hoogvoltaccu inbegrepen. Audi neemt bovendien al het voorgeschreven onderhoud én de wettelijk verplichte APK-keuringen voor zijn rekening gedurende een periode tot en met 7 jaar/84 maanden of een maximaal kilometrage van 180.000 kilometer (al naargelang het eerst wordt bereikt). 

Samenstellen en bestellen

De nieuwe Audi Q6 e-tron quattro is vanaf nu naar eigen wens samen te stellen in de vernieuwde online configurator op Audi.nl, waar ook de liefhebbers van de sportieve Audi SQ6 e-tron terecht kunnen. In die nieuwe configurator ligt de focus nu nog meer op beleving, bijvoorbeeld door de grotere, haarscherpe afbeeldingen die nu meebewegen met de keuzes. De gekozen configuratie is volledig in 3D te bekijken, zowel vanbinnen als vanbuiten. Aanvullend is de configurator - waarin nu ook accessoires geïntegreerd zijn - in de basis ontworpen voor gebruik op mobiele devices en verder geoptimaliseerd voor desktopgebruik.

De nieuwe Audi Q6 e-tron-modellen met het 100 kWh accupakket en quattro vierwielaandrijving zijn met ingang van vandaag te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. De levering start deze zomer. Binnenkort volgt ook de achterwielaangedreven versie met het 100 kWh accupakket, terwijl de achterwielaangedreven variant met het 83 kWh accupakket eind dit jaar bestelbaar wordt. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven, kunnen zich inschrijven voor de Audi Q6 e-tron nieuwsbrief

Gelezen: 112 keer