050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Beslagen autoruiten

Beslagen autoruiten

4.3/5 Waardering (4 beoordelingen)

Heel irritant tijdens de ochtenduren als je net op het punt staat naar je werk te gaan en je autoruiten zijn van binnen helemaal beslagen. Het is ook nog eens een keer onveilig, want je hebt slecht zicht naar buiten toe en dat kan gemakkelijk ongelukken veroorzaken! Wat is de oorzaak van beslagen autoruiten en hoe kun je dit vervelende probleem voorkomen?

050auto.nl heeft voor u enkele oplossingen.

Oorzaak
De voornaamste oorzaak is vocht in de auto. Alles wat nat is, kan ervoor zorgen dat de autoruiten beslaan. Water van buiten, maar ook vochtige lucht van buiten is op de een of andere manier je auto binnengedrongen. Vooral als de buitentemperatuur daalt, kan de lucht het vocht niet vasthouden en zet zich als condens af tegen de binnenkant van de autoruiten.

Oplossingen
Maak de autoruiten goed schoon met een schone doek, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Zorg ervoor dat de autoruiten goed ontvet zijn en zet regelmatig een raam open als het droog en zonnig weer is, zodat overtollig vocht uit de auto kan ontsnappen.

Heb je een airco in je auto? Zet de ventilator, als de motor is warmgedraaid, op de hoogste stand en richt de blazers op de voorruit.

De kortste klap om dit soort problemen te voorkomen is het installeren van een standkachel. Door een standkachel stapt u 's ochtends in een voorverwarmde auto waarvan de motor op temperatuur is, waardoor je ook nog eens op brandstof bespaart en minder slijtage optreedt van alle draaiende onderdelen!

Deze tip wordt u aangeboden door: