050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • Fixico

    Fixico

    De onlinevergelijker bij autoschade!

Dit moet je doen bij rijden tijdens gladheid!

Dit moet je doen bij rijden tijdens gladheid!

5.0/5 rating 1 vote

Tijdens winterse omstandigheden kan het, als u de weg op moet, hier en daar verraderlijk glad zijn. Wat je dan moet doen en waar je rekening mee moet houden, leest u in onderstaande tips.

Houd afstand
Ga minimaal twee, maar liever vier seconden achter je voorganger rijden. Wanneer iemand voor je plotseling remt, heb je genoeg tijd en ruimte om daarop te anticiperen.

Kijk ver vooruit
Blijf zo ver mogelijk voor je uit kijken, dan stuur je meestal vanzelf de goede lijn. Ook dat gaat beter als je niet te dicht achter je voorganger rijdt.

Trek op in de 2e versnelling
Optrekken vanuit stilstand in de eerste versnelling leidt soms tot glijpartijen. Trek daarom op in z’n twee. Dat raadt de ANWB ook aan als je niet wegkomt in de sneeuw. Het belangrijkste is weinig gas geven en de koppeling heel rustig laten opkomen. Probeer al je handelingen zo geleidelijk mogelijk te doen: stuur rustig, rem niet abrupt en stuur bochten niet te scherp in.

Blijf ook met winterbanden extra alert
Ook met winterbanden moet je rekening blijven houden met gladheid. Winterbanden hebben bij winterse omstandigheden een kortere remweg dan zomerbanden, maar als je hard rijdt is dat effect weg.

Volg eens een slipcursus
Mensen die een slipcursus (al of niet met eigen auto) hebben gevolgd bij een professioneel rijvaardigheidscentrum, kregen een betere controle over hun auto en leerden o.a. hoe ze hun auto op een beheerste manier uit een slip konden halen.

Deze tip wordt u aangeboden door: