050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Opgepast met zonnebrand!

Opgepast met zonnebrand!

5.0/5 rating 1 vote

Op een hete, zomerse dag wil je maar één ding: verkoeling zoeken aan het water! Om jezelf te beschermen tegen de UV-straling van de zon, heb je je vanzelfsprekend goed ingesmeerd met zonnebrand factor zoveel. Je wilt bij vertrek je auto instappen …… en daar gaat het mis!

Zonnebrand is uiteraard goed voor de bescherming van je huid, maar is een aanslag voor je autolak. Het kan namelijk vervelende, witte vlekken maken in de glanzende lak van je auto. Als je er heel snel bij bent, kun je het nog met een vochtige doek verwijderen. Maar mocht je dat nou niet hebben gedaan, dan is de kans groot dat de zon er al op heeft staan bakken. Helaas zijn zulke vlekken dan vaak alleen nog te verwijderen door de aangetaste plek opnieuw te laten spuiten.

Onze tip: zorg er dus voor dat je na het insmeren met zonnebrand meteen je handen wast. Of begin een half uurtje voor vertrek te smeren, zodat het goed is ingetrokken. Dan kan het minder kwaad als je met een ingesmeerd lichaamsdeel per ongeluk de lak raakt.

Deze tip wordt u aangeboden door: