050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Neem bij extreme kou een deken, eten en drinken mee!

Neem bij extreme kou een deken, eten en drinken mee!

5.0/5 rating 1 vote

Als je als automobilist op een koude winterdag toch naar buiten moet, kan het geen kwaad om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Ook tijdens de afgelopen koude winterdagen kwam het Rode Kruis met een goedbedoelde waarschuwing. Veel Nederlanders zijn vaak slecht voorbereid op koud weer en denken dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen. Die Hollandse nuchterheid kan dan wel eens helemaal verkeerd uitpakken. Want stel je eens voor dat je bij extreme kou strandt in de file: heb je dan iets in de auto liggen dat je warm kan houden?

In veel gevallen is dat niet het geval, zo meldt het Rode Kruis. Iets minder dan de helft van de Nederlanders heeft namelijk maar een deken in de auto, zo blijkt uit onderzoek. Verder blijkt uit het Rode Kruis-onderzoek dat 80% van de Nederlanders met de auto op pad zou gaan met een gevoelstemperatuur van 20 graden onder nul. Maar liefst 80% neemt in dat geval geen eten mee en 60% vertrekt zonder drinken.

Neem dus mee: een deken, eten en drinken en.....
Zorg er dus tijdens dit soort weersomstandigheden voor dat je een deken, eten en drinken aan boord hebt! En uiteraard, we zouden het bijna vergeten, is het aan te raden om, voordat je op pad gaat, voldoende brandstof te tanken, zodat je lange files kunt overbruggen.

Deze tip wordt u aangeboden door: