050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Mazda3 gekozen tot Women’s World Car of the Year 2019

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De nieuwe Mazda3 is uitgeroepen tot overall winnaar van de Women’s World Car of the Year 2019 verkiezing. Naast het behalen van deze hoofdprijs won het model ook de Women’s World Family Car of the Year en versloeg daarmee de BMW 3 serie en de Toyota Corolla. Namens Mazda Motor Corporation nam Ayumu Doi, General Manager van de Corporate Communications Divisie, de prijs in ontvangst.

Mazda3 Skyactiv X dynamic HB soul red crystal 5

"Dit model spreekt een breder scala autoliefhebbers aan dan ooit tevoren. En dat is ook het doel van Mazda: een speciale band creëren met zijn klanten door producten, technologieën en diensten aan te bieden die men graag wil hebben", aldus Ayumu Doi.

Mazd3 Skyactiv X static HB soul red crystal 20

Bij de Women's World Car of the Year verkiezing, opgericht in 2010, wordt gestemd door een volledig vrouwelijke jury, bestaande uit 41 journalisten uit 34 landen, die wordt gevraagd naar de criteria die vrouwen gebruiken bij het kopen van een auto. Voor Nederland heeft Odiel Mennink, eigenaar van de website FemmeFrontaal, zitting in de jury.

Mazda3 Skyactiv X interior HB red10

De Mazda3 is ontworpen volgens een doorontwikkelde Kodo designfilosofie, die de essentie van de Japanse esthetiek belichaamt. Terwijl de algehele vorm een eenvoudige, enkele ‘beweging’ laat zien, brengen subtiele golvingen het ontwerp tot leven door verschuivend licht en reflecties, die over het oppervlak glijden. Het resultaat is een natuurlijkere en krachtigere uitdrukking van vitaliteit dan bij eerdere Kodo modellen. Ondanks het delen van de naam zijn de Hatchback en de Sedan verschillende persoonlijkheden: het ontwerp van de Hatchback is emotioneel, dat van de Sedan elegant.

Mazda3 Skyactiv X interior HB red12

Het model is voorzien van de Skyactiv voertuigarchitectuur van Mazda, ontworpen om een optimale rijdynamiek te garanderen. De aandrijflijn bestaat uit de nieuwste Skyactiv-X, Skyactiv-G en Skyactiv-D motoren, die elk responsieve snelheidsregeling bieden in elke rijsituatie. Gebaseerd op zijn filosofie van het ontwerpen van de auto rondom de mens heeft Mazda de fundamentele rijeigenschappen van het model aanzienlijk verbeterd om accelereren, sturen en remmen volledig natuurlijk te laten aanvoelen.

Gelezen: 106 keer