050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Waarom een zakelijke tankpas!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
zakelijke tankpas zakelijke tankpas

Iedere ondernemer herkent het wel, een auto van de zaak is leuk, bied veel voordeel maar ook een enorme administratieve belasting,denk alleen maar eens aan alle tankbonnen en parkeer kaartjes die je moet bewaren en inboeken in de administratie. Dan komt het ook nog regelmatig voor dat je bij een onbemand tankstation hebt getankt en er geen bon uit het apparaat komt. Gelukkig is hier een handige oplossing voor. Je kunt namelijk gebruik maken van een zakelijke tankpas.

Zakelijke tankpas
Met zo n zakelijke tankpas heb je het voordeel dat je niet meer alle bonnen hoeft te bewaren. Je krijgt maandelijks een verzamel factuur met alle transacties gedaan met de brandstofpas(sen), Met deze factuur kun je gegarandeerd de BTW terugvorderen. Meerdere medewerkers, Heb je meerdere medewerkers en meerdere bedrijfswagens, dan is het helemaal een handige oplossing, je kunt namelijk iedere medewerker voorzien van zo n tankpas. Je medewerkers hoeven niks meer voor te schieten, en geen bonnetjes meer te declareren. Van ieder tankpas krijg je namelijk een gespecificeerde factuur die makkelijk te controleren is. En administratief gezien veel minder werk is, losse bonnetjes inboeken vergt nou een keer veel meer tijd dan een maandelijkse factuur.

Parkeren
Met zo n zakelijke tankpas kun je bijna bij alle alle parkeergarages terecht en je hoeft ook geen geld meer te gooien in de parkeermeters omdat je veelal gebruik kunt maken van de app van een aanbieder zoals bijvoorbeeld Yellowbrick waar je je tankpas aan de app kunt koppelen.

Wasstraat
De zakelijk tankpas is niet alleen handig bij het parkeren en tanken. Zo kun je ook bij de meeste wasstraten in Nederland betalen met de tankpas

Nadelen
Heeft een zakelijke tankpas ook nadelen? nou eigenlijk niet. Als je kiest voor een universele tankpas dan is het enige nadeel de maandelijkse abonnements kosten. Die verschillen per aanbieder maar liggen zo tussen de €2.50 en €7.50 per maand. Maar dit weegt natuurlijk niet af tegen de administratieve belasting die je hebt met het bewaren en inboeken van alle losse bonnetjes. En de kosten van de tankpas zijn uiteraard fiscaal aftrekbaar. 

Wil je ook een zakelijke tankpas dan is het wel handig om de verschillende aanbieders even te vergelijken. De kosten en de diverse mogelijkheden even naast elkaar te zetten. Maar uiteindelijk is een zakelijke tankpas voordeliger dan de tijd en energie die je moet steken in het bewaren declareren en inboeken van losse bonnetjes

Gelezen: 1312 keer