050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Citroën Ami ontvangt 'A STAR IS BORN'-award van AUTOBEST-jury

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*'A STAR IS BORN'-award erkent innovatief karakter van nieuwe, elektrische en individuele mobiliteitsoplossing
*Internationale AUTOBEST-jury onder de indruk van concept, design en filosofie
*Citroën Ami maakt individuele mobiliteit toegankelijk voor breed uiteenlopend publiek
*Origineel en volwaardig alternatief voor stadsvervoer voor iedereen vanaf zestien jaar, met comfortabele, gesloten en beschermende cabine en twee zitplaatsen
*In Frankrijk al te koop sinds mei 2020, Nederlandse marktintroductie in 2021

De nieuwe Citroën Ami is bij de uitreiking van de prestigieuze AUTOBEST-awards in de prijzen gevallen. Het model is door de internationale jury van 31 autojournalisten onderscheiden met de 'A STAR IS BORN'-award. Deze prijs is een erkenning van het innovatieve karakter van deze nieuwe, individuele mobiliteitsoplossing. De Ami is een praktisch antwoord op nieuwe mobiliteitsverwachtingen. Met zijn compacte afmetingen en unieke designbenadering zet de Ami nieuwe maatstaven op het gebied van stedelijke mobiliteit. De filosofie van 'omdenken' reikt verder dan het voertuig zelf. Het is van toepassing op het gehele Ami-ecosysteem: van de online bestelmethode tot de unieke distributiemethode.

Behalve de AUTOBEST-jury is ook het publiek onder de indruk van de Citroën Ami. Tot op heden hebben al 2.400 klanten in Frankrijk gekozen voor deze persoonlijke micro-mobiliteitsoplossing die is ontworpen voor de stad: simpel, elektrisch en toegankelijk. De factoren die de AUTOBEST-jury vooral waarderen, zijn:

*Citroën Ami is elektrisch: lokaal emissievrij rijden, ideaal voor stadscentra, gemakkelijk, stil en vloeiend rijgedrag. Een batterij die in slechts drie uur via een normaal stopcontact is opgeladen, vergelijkbaar met een smartphone.
*Compact en wendbaar: ultracompacte carrosserie van 2,41 meter lengte en een draaicirkel van slechts 7,20 meter: rijden in de stad is kinderspel.
*Comfortabel en beschermend: compact vanbuiten, ruim vanbinnen, twee zitplaatsen naast elkaar in een comfortabel, gesloten en verwarmbaar interieur, geheel beschermd tegen de elementen van buitenaf.
*Assertief en volledig te personaliseren: een origineel en innovatief design met symmetrische carrosseriepanelen en in totaal zes accessoire pakketten, geven de Ami een onderscheidende look.

Gelezen: 905 keer