050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Elektro-offensief en BMW nummer één in premium segment: BMW Group boekt sterke verkoop voor 2021

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De BMW Group rapporteerde vorig jaar een solide verkoopgroei van 8,4 procent op jaarbasis, met een totaal van 2.521.525 BMW, MINI en Rolls-Royce voertuigen geleverd aan klanten wereldwijd. BMW verkopen bereikten een nieuw record met 2.213.795 units (+9.1%), waardoor het merk het wereldwijde premium segment aanvoert. Het concern verdubbelde zijn verkoop van volledig elektrische voertuigen in 2021 naar 103.855 stuks (+133,2%).

"Ondanks knelpunten in het aanbod en de aanhoudende Corona-pandemie hebben we in 2021 een sterke verkoopprestatie behaald, dankzij krachtige operationele prestaties en ons uitstekende productgamma. Onze merken meldden tal van recordverkoopresultaten over de hele wereld – met als hoogtepunt het merk BMW, dat nummer één is geworden in het wereldwijde premiumsegment", aldus Pieter Nota, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG verantwoordelijk voor Customer, Brands, Sales. "We hebben meer dan 100.000 volledig elektrische voertuigen verkocht vorig jaar. Het was dan ook een duidelijke focus om de elektromobiliteit flink op te schroeven", vervolgt Nota.

BMW Group goed gepositioneerd om winstgevende groei in 2022 voort te zetten
Het concern is optimistisch over het lopende jaar. "In 2022 willen we onze winstgevende groei voortzetten en we zullen ons assortiment volledig elektrische voertuigen systematisch uitbreiden. We hebben onszelf bijzonder ambitieuze groeidoelstellingen op dit gebied gesteld en streven ernaar om de verkoop van volledig elektrische voertuigen meer dan te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar," aldus Nota.

Systematische digitalisering van klantinterface maakt de weg vrij voor verkoopsucces in de toekomst
Met de introductie van de BMW iX en BMW i4 heeft de BMW Group de digitalisering van de klantinterface aanzienlijk uitgebreid. Naast intuïtieve configuratie om het aankoopproces te vereenvoudigen, kunnen voor-configureerde nieuwe en jonge gebruikte auto's uit het gehele modellengamma al online worden gekocht in Duitsland. In 2025 wil het bedrijf ongeveer een kwart van zijn voertuigen volledig online verkopen.

Data-gebaseerde herkenning van service-eisen maakt proactieve zorg voor klanten mogelijk. Dit betekent dat de klant direct en waar mogelijk op afstand bereikbaar is, of dat een bezoek aan de werkplaats eenvoudig en efficiënt kan worden ingepland.

De nieuwe My BMW/MINI-app biedt nog meer extra functies, zoals het boeken van digitale diensten of brede toegang tot oplaadopties, en biedt ook een direct kanaal aan klanten.

BMW verkoop overtreft record van pre-crisis jaar 2019.
Het merk BMW sloot 2021 af met een wereldwijde verkoopgroei van 9,1 procent (naar 2.213.795 voertuigen) ten opzichte van het jaar ervoor. Dankzij jonge en aantrekkelijke modellen behaalde BMW zijn hoogste verkoopcijfers ooit.

2021 gedomineerd door elektromobiliteitoffensief
In 2021 was wereldwijd 13 procent van de verkochte BMW en MINI voertuigen – in totaal 328.316 stuks (+70,4 % t.o.v. 2020) geëlektrificeerd. In Europa bedroeg dat percentage al meer dan 23 procent (225.415 stuks).

Met 37.939 verkochte BMW iX3 modellen in 2021 was ongeveer één op de tien BMW X3's die wereldwijd aan klanten werd geleverd volledig elektrisch. In dezelfde periode koos één op de drie klanten wereldwijd die een MINI 3-deurs kochten voor de volledig elektrische variant. (34.851stuks). Tegelijkertijd bleef de verkoop van de BMW i3, 's werelds enige premium EV in het compacte segment, in het negende jaar groeien: Met 28.216 verkochte voertuigen werden er 5,4 procent meer BMW i3 modellen verkocht dan in het jaar ervoor.

De BMW Group bracht eind vorig jaar twee belangrijke innovatie vlaggenschepen op de markt: de BMW iX en BMW i4. In 2022 breidt het bedrijf zijn elektrische line-up verder uit met volledig elektrische versies van de BMW 7 Serie en BMW X1 en in 2023 de groot-volume BMW 5 Serie. Deze zullen worden vergezeld door andere modellen, waaronder de opvolgers van de MINI Countryman en de volledig elektrische Rolls-Royce Spectre.

In 2023 zal BMW Group in ongeveer 90 procent van zijn huidige marktsegmenten ten minste één volledig elektrisch model aanbieden. In de komende tien jaar is de ambitie van het concern om een totaal van ongeveer tien miljoen volledig elektrische voertuigen te verkopen.

De ‘Neue Klasse’, die compromisloos is ontwikkeld voor volledig elektrische aandrijflijnen, zal vanaf het midden van het decennium een belangrijke bijdrage leveren aan de verkoopvolumes van de BMW Group.

Het modellengamma van MINI zal begin 2030 volledig elektrisch zijn en ook Rolls-Royce is vanaf 2030 een volledig elektrisch merk. Alle toekomstige nieuwe modellen van BMW Motorrad op het gebied van stedelijke mobiliteit zullen volledig elektrisch zijn.

Een nieuwe mijlpaal in het succesverhaal van BMW M GmbH
Met een totaal van 163.542 M voertuigen (+13,4%) geleverd aan klanten, boekte ook BMW M een recordverkoop in zowel de high-performance en performance segmenten. Vooral de nieuwe BMW M3 en BMW M4 presteerden goed. Ook de verkoop van de BMW X5 M en BMW X6 M Sports Activity Vehicles steeg jaar-op-jaar. In het performance-segment kwam de groei vooral voort uit de nieuwe 4-serie varianten – en de 4 Serie Coupé in het bijzonder. Ook de X3 M40i en X7 M50i groeiden in populariteit. Dit jaar zullen de volledig elektrische BMW iX M60- en BMW i4 M50-modellen verder bijdragen aan de toekomstige successen van het merk.

Een op de tien MINI-klanten wereldwijd rijdt al volledig elektrisch
Het merk MINI leverde vorig jaar 302.144 voertuigen aan klanten – 3,3 procent meer dan in 2020. Ongeveer 17 procent van deze voertuigen had een geëlektrificeerde aandrijflijn. Meer dan één op de tien MINI-klanten koos voor de volledig elektrische MINI: de MINI Cooper SE (34.851 stuks). De MINI Electric is het grootste volumemodel van de MINI-familie en was in 2021 met een wereldwijde verkoopgroei van 98,2 procent de drijvende kracht achter het merk. Met een geplande herschikking van het modellengamma, uitbreiding van de productiecapaciteit en de ontwikkeling van nieuwe doelgroepen en markten, zal de MINI-strategie gericht blijven op succesvolle, winstgevende groei.

Rolls-Royce Motor Cars boekte hoogste verkoop in zijn geschiedenis
Rolls-Royce Motor Cars rapporteerde de hoogste verkoop in de 117-jarige geschiedenis van het merk, met 5.586 verkochte auto’s wereldwijd (+48,7%). Dit overall cijfer omvat recordverkopen in de meeste regio's, waaronder Groot-China, Amerika en Azië, en in verschillende landen wereldwijd. Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door een grote vraag voor alle modellen, met name de Ghost en Cullinan en alle Black Badge varianten, met orders tot in het derde kwartaal van 2022. Op maat gemaakte varianten bereikten een recordniveau en het bedrijf kondigde tijdens de lancering van BoatTail aan dat Rolls-Royce Coachbuild een vaste waarde wordt in zijn toekomstige portefeuille. Het merk blijft evolueren als een echt luxehuis en bereidt zich nu voor op de historische marktintroductie van zijn eerste volledig elektrische auto, Spectre, in het vierde kwartaal van 2023.

Gelezen: 63 keer