050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

De nieuwe Kia Niro: geëlektrificeerd rijden voor iedereen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Nieuwe Niro verkrijgbaar als hybride, plug-in hybride én EV met innovatieve oplossingen voor beste efficiency in segment
*Niro EV heeft hogere actieradius van 460 km*; elektrische actieradius van PHEV is 65 km*, ideaal voor woon-werkverkeer
*High-tech platform biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, prestaties en veiligheid

Met zijn drie geëlektrificeerde aandrijflijnen en geavanceerde technologie is de nieuwe generatie Niro de ideale crossover voor iedereen die emissievriendelijk of emissievrij wil rijden.

Net als de eerste generatie, is ook de volledig nieuwe Niro verkrijgbaar als hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) of volledig elektrische versie (EV) die elk een compromisloze rijervaring bieden. Tijdens het uitgebreide ontwikkelingsprogramma zijn de designers en engineers van Kia erin geslaagd om de toch al indrukwekkende prestaties van het vorige model te verbeteren en tegelijkertijd het elektrische rijbereik van de Niro PHEV en de volledig elektrische Niro EV te vergroten.

De nieuwe Niro HEV en PHEV zijn uitgerust met de uiterst efficiënte Smartstream 1,6-liter GDI-benzinemotor van Kia, die een reeks innovatieve oplossingen bevat om het brandstofverbruik te minimaliseren. Enkele voorbeelden zijn het verhogen van de druk van het brandstofinjectiesysteem, het wijzigen van de compressieverhouding van de motor, het optimaliseren van de overbrenging, nieuwe kogellagers met lage wrijving en een opgewaardeerde cilinderkop die is geïntegreerd met de uitlaat voor een optimale koeling.

Een andere stap die Kia heeft genomen om de efficiency te verhogen is de introductie van de tweede generatie zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling (6DCT). Door de achteruitversnelling te verwijderen en uitsluitend elektrisch achteruit te rijden in plaats van op de benzinemotor, is de nieuwe transmissie 2,3 kg lichter en wordt het verbruik verder verlaagd. De nieuwe transmissie helpt niet alleen om uitlaatemissies te elimineren, maar is ook soepeler en biedt betere prestaties voor een aangenamere rijervaring.

Naast de nieuwe automaat heeft de gloednieuwe Niro PHEV ook een grotere accu gekregen (11,1 kWh versus 8,9 kWh in het vorige model) waardoor een elektrisch rijbereik tot 65 km* mogelijk is (WLTP gecombineerd, met 16-inchwielen). De extra grote actieradius is ideaal voor het meeste dagelijkse woon-werkverkeer. De engineers van Kia hebben ook de EV-modus van de PHEV geoptimaliseerd, zodat hij nog langer op elektrische energie kan rijden en de emissies verder worden beperkt. Een Kia-primeur op deze uitvoering is de krachtige elektrische verwarming (PTC). Door de cabine elektrisch te verwarmen, hoeft de verbrandingsmotor minder te worden ingezet en kunnen bestuurders vaker volledig elektrisch rijden. De zelfregulerende keramische elementen van het systeem zorgen ook voor betere verwarmingsprestaties in het interieur wanneer de Niro volledig elektrisch rijdt.

De gloednieuwe Niro EV biedt een indrukwekkend volledig elektrisch rijbereik van 460 km*. Met een beschikbaar vermogen van 150 kW en een maximumkoppel van 255 Nm kunnen bestuurders onder alle omstandigheden moeiteloos en geraffineerd accelereren. De Niro EV kan ook snel en gemakkelijk worden opgeladen. Onder optimale omstandigheden duurt het aan een snellader slechts 43 minuten om hem van 10-80% op te laden.

High-tech platform voor meer flexibiliteit
De geheel nieuwe Niro is gebaseerd op de derde generatie van de geavanceerde K-architectuur van Kia, een platform dat is ontwikkeld om ongeëvenaarde flexibiliteit, prestaties en veiligheid te bieden. Dankzij de slimme indeling bieden alle drie versies niet alleen de beste elektrische prestaties, maar ook een indrukwekkende binnenruimte en bagageruimte.

Door de buitenafmetingen van de gloednieuwe Niro met 65 mm in lengte en 20 mm in wielbasis te vergroten ten opzichte van het vorige model, heeft Kia een ruim en functioneel interieur gecreëerd dat aan alle wensen voldoet. Voorin hebben inzittenden de beschikking over 1.028 mm hoofdruimte en 1.053 mm beenruimte, terwijl de achterpassagiers worden getrakteerd op 1.005 mm hoofdruimte in de HEV en PHEV, en 967 mm in de Niro EV. Met 1.011 mm beenruimte achterin de Niro HEV en PHEV, en 938 mm in de Niro EV kunnen inzittenden op de achterbank tijdens de hele reis in alle rust ontspannen. De royale laadcapaciteit van de gloednieuwe Niro bedraagt 1.445 liter in de HEV, 1.342 liter in de PHEV en 1.392 liter in de EV met de achterbank neergeklapt. De Niro EV heeft een handige frunk van 20 liter.

Bij de ontwikkeling van de gloednieuwe Niro had ook de veiligheid topprioriteit. Elke uitvoering heeft een multi-load structuur voor optimale crashprestaties aan de voorkant, terwijl het aandeel van extra sterk staal met 22% is toegenomen ten opzichte van het vorige model, waardoor de inherente sterkte van de carrosserie verder is verbeterd.

Lancering later dit jaar
De nieuwe Kia Niro staat naar verwachting eind juni in de Nederlandse Kia showrooms. De HEV en PHEV komen als eerste en worden een maand later gevolgd door de EV. De Niro is als HEV leverbaar vanaf € 31.995,-* en de PHEV is te bestellen vanaf € 38.995,-. De Niro EV is er vanaf € 39.795,-*.

De prijslijst van de Niro HEV en PHEV is hier te vinden. De Niro EV prijslijst staat hier. Meer informatie is te vinden op de website.

Wie op de hoogte wil blijven van al het Niro-nieuws, kan zich aanmelden voor de Niro-nieuwsbrief.

*) De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

**) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren, reinigen en poetsen van de auto, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer.

Gelezen: 601 keer