050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • Fixico

    Fixico

    De onlinevergelijker bij autoschade!

Renault erkend als meest creatieve Franse merk

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In de afgelopen vier jaar hebben onze marketingteams en partnerbedrijven hard gewerkt om het imago, de producten en de diensten van Renault wereldwijd te verbeteren. Alle inspanningen werpen nu hun vruchten af.

Nadat Renault op het Cannes Lions Festival in 2023 acht prijzen (‘Cannes Lions’) won, werden er dit jaar zelfs elf in de wacht gesleept: twee grand prix’, twee gouden, vier zilveren en drie bronzen. Met dit uitzonderlijke resultaat is Renault op het Cannes Lions Festival het meest bekroonde merk in de auto-industrie, met een hoge waardering voor vier creatieve campagnes:

*Cars to Work – een campagne om mensen met beperkte toegang tot mobiliteit aan het werk te helpen – won twee Grand Prix-prijzen, twee keer goud en tweemaal zilver in de categorieën ‘creative commerce/customer acquisition & retention’ en ‘sustainable development goals/decent work & economic growth’.
*Renault Plug Inn for business – een peer-to-peer app voor een oplaadservice voor gemeenschappen – won een zilveren prijs in de categorie ‘creative business transformation/ experience transformation’ en een bronzen prijs in de categorie ‘outdoor/ market disruption’.
*De campagne R5VOLUTION IS A FRENCH THING in het kader van de nieuwe Renault 5 E-Tech electric won twee bronzen prijzen in de categorieën ‘production design/ art direction’ en ‘achievement in production’.
*TimeFighters – een documentaire van de gebroeders Naudet over de benadering van veiligheid door Renault – won zilver in de categorie ‘brand experience & activation / market disruption’.


Publicis Conseil, het historische agentschap van Renault, werd tijdens de 71e editie van het Cannes Lions Festival uitgeroepen tot ‘Agency of the Year’.

Renault, het meest creatieve automerk uit Frankrijk
Door op alle fronten zijn creativiteit te demonstreren, claimde Renault in de eerste helft van 2024 al meer dan tachtig prijzen, vergeleken met 94 in heel 2023. De communicatiecampagnes van het merk zijn uniek en ontwikkeld ter ondersteuning van het imago, de producten en de diensten van Renault.

Met het daverende succes op het Cannes Lions Festival voegt Renault opnieuw een reeks prijzen toe aan de lijst van prestigieuze internationale onderscheidingen die in 2024 zijn behaald, zoals:

*D&AD LONDEN VK: tien prijzen voor de campagnes van Plug Inn, Human First en Roland Garros.
*The One Show NYC VS: twaalf prijzen voor de campagnes van Plug Inn, Human First, Roland Garros en Clio Awards.
*NYC VS: twintig prijzen voor de campagnes van Plug Inn, Human First en Roland Garros.


Arnaud Belloni, Chief Marketing Officer bij Renault Group: “Ik ben enorm trots op de prijzen die het merk heeft gewonnen op het Cannes Lions Festival 2024 – voor mij de meest uitdagende internationale competitie op het gebied van reclame. Deze uitzonderlijke resultaten weerspiegelen de passie en inzet van onze medewerkers en onze partners die dagelijks nauw betrokken zijn bij het ontwerpen en produceren van deze communicatiecampagnes, waaronder Publicis Conseil, Publicis Sapient, Startrec, OMD en Lonsdale.”

Gelezen: 84 keer