050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Mijlpaal voor derde generatie Citroën C3

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Citroën C3 is wereldwijd de bestseller van Citroën

De derde generatie van de Citroën C3 heeft de mijlpaal bereikt van een miljoen geproduceerde exemplaren sinds de introductie eind 2016.
Met meer dan 4,5 miljoen geproduceerde exemplaren sinds de introductie van het eerste model in 2002 bewijst de C3 zijn verleidingskracht en is hij wereldwijd de bestseller van Citroën. In Nederland is de C3, na de BX en C1, het meest succesvolle model van Citroën in de afgelopen 40 jaar.
Dit succes wordt geïllustreerd met een positie in de top 3 van bestverkochte modellen in zijn segment in 2020 in belangrijke markten als Frankrijk, Spanje, Italië, België, Portugal, Denemarken, Slowakije en Bulgarije.
De C3 onderscheidt zich met zijn kenmerkende, moderne design en ongeëvenaarde comfort. Dat laatste werd in 2020 nog eens versterkt met de toevoeging van de Advanced Comfort Seats, een nieuw vormgegeven voorzijde en nog meer personalisatiemogelijkheden. Met bijna honderd mogelijke exterieurcombinaties is bijna ieder exemplaar uniek.

De derde generatie van de Citroën C3 heeft de mijlpaal bereikt van een miljoen geproduceerde exemplaren. Citroën introduceerde de huidige generatie van de C3 in november 2016. Het model gaf een nieuwe impuls aan het merk, met een nieuwe en stijlvolle identiteit die is terug te zien in het gehele modellengamma. De compacte Citroën laat ook zien dat comfort een echt Citroën-kenmerk is. De C3 zit vol karakter en dat is beloond met verkoopsucces. In 2020 behoorde de C3 tot de zeven succesvolste modellen in zijn segment in Europa. In belangrijke markten als Frankrijk, Spanje, Italië, België, Portugal, Denemarken, Slowakije en Bulgarije behoort hij zelfs tot de top 3 van bestverkochte modellen in zijn segment.

Dit succes maakt de C3 tot de bestseller van Citroën. De C3 is een veelzijdige auto voor in de stad en een symbool van ‘liefde op het eerste gezicht’. Om het succes voort te zetten, heeft Citroën het model in 2020 vernieuwd, waarbij het de eigenschappen die de C3 zo onderscheidend en aansprekend maken, nog eens heeft versterkt. Met de nieuwe voorzijde heeft de C3 ook het nieuwe familiegezicht van Citroën gekregen. Er zijn nu nog meer personalisatiemogelijkheden, het comfortniveau is toonaangevend en de C3 is voorzien van een moderne uitrusting die het dagelijks leven nog aangenamer maakt.

Gelezen: 788 keer