050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

PEUGEOT E-3008 krijgt Red Dot Design Award 2024

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

PEUGEOT heeft opnieuw een Red Dot Award voor uitmuntend design in ontvangst mogen nemen, en dit keer is dat voor de nieuwe PEUGEOT E-3008. Die maakte indruk op het internationale panel van 39 juryleden in de categorie ‘Product Design’. De voorganger van de PEUGEOT 3008 ontving in 2017 eveneens de Red Dot Award. Het was de negende keer dat PEUGEOT deze felbegeerde designprijs in ontvangst mocht nemen.

 

Matthias Hossann, Design Director bij PEUGEOT: “Ik ben blij dat het nieuwe ontwerp van de PEUGEOT E-3008 is erkend met de Red Dot Design Award. De PEUGEOT E-3008 combineert de vindingrijkheid en het tijdloze karakter van PEUGEOT en belichaamt al onze merkwaarden. Bij dit nieuwe model lag de focus op modernisering van het imago en op een dynamisch ontwerp met optimale efficiëntie met behulp van een fastback-silhouet. Deze prijs bewijst dat de creativiteit van ons team vruchten heeft afgeworpen.”

 

Nieuwe voorkant, zwevende achterspoiler en hoogwaardige, moderne kenmerken

De PEUGEOT E-3008 heeft een opvallend exterieurdesign. Chromen componenten zijn weggelaten. In plaats daarvan is gekozen voor de kleur Meteor Grey op de voor- en achterbumper en Orbital Black op de spiegelkappen en de onderzijde van de flanken. De voorzijde van de PEUGEOT E-3008 valt op door een compleet nieuw ontwerp van de koplampen en de grille rond het PEUGEOT-embleem. Het kleurverloop integreert de grille naadloos in de carrosserie. De compacte koplampen met nieuwe Pixel LED-technologie (standaard voor GT) hebben een slanke, stijlvolle behuizing en passen de lichtbundel automatisch aan de wegomstandigheden aan, waardoor optimaal zicht wordt gegarandeerd. De katachtige lijnen van de PEUGEOT E-3008 weerspiegelen de uitgebalanceerde afmetingen van de auto. Het is een van de meest compacte volledig elektrische SUV’s in het C-segment, terwijl hij toch voldoende ruimte biedt voor passagiers en bagage.

Van opzij gezien valt het fastback SUV-design op, aangevuld met een ‘zwevende’ spoiler die het silhouet van de carrosserie versterkt en de aerodynamica optimaliseert. De achterkant van de nieuwe PEUGEOT E-3008 onderscheidt zich met de drieklauwige lichtsignatuur. De PEUGEOT E-3008 is verkrijgbaar in de nieuwe kleur Obsession Blue met een subtiele reflecterende kwaliteit, maar ook in Ingaro Blue, Okenite White, Perla Nera Black, Artense Silver en Titanium Grey.

De nieuwe PEUGEOT E-3008 is het eerste model van het merk dat is uitgerust met de nieuwe PEUGEOT Panorama i-Cockpit®. Het zwevende 21-inch gebogen panoramische HD-display integreert het digitale instrumentenpaneel en het grote centrale touchscreen. De strips over dashboard en portieren met LED-sfeerverlichting zijn aan te passen in acht verschillende kleuren. De lichtstrips worden geflankeerd door een elegante decoratieve rand van aluminium.

 

2024 Red Dot Award

Voor 2024 zijn producten uit 60 landen ingezonden in 51 wedstrijdcategorieën. De juryleden kenden de prijs “Red Dot” of “Red Dot: Best of the Best” toe op basis van de vier kwaliteiten van goed design, evenals de respectievelijke sociaal-culturele achtergrond, professionele focus en ontwerpexpertise. Producten werden niet beoordeeld op onderlinge concurrentie, maar op hun individuele merites.

 

Red Dot Award

Al meer dan 60 jaar beloont de Red Dot Award innovatief design in de categorieën “Product Design”, “Communication Design” en “Design Concept”. Eén keer per jaar worden de ingezonden producten, communicatieprojecten, designconcepten en prototypes beoordeeld door een internationale jury bestaande uit erkende experts uit verschillende vakgebieden.

Gelezen: 86 keer