050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Škoda breidt Octavia-range uit met sportief-chique Sportline Business

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De vernieuwde Škoda Octavia en Octavia Combi zijn er nu ook in de sportief-chique Sportline Business-uitvoering, met een smakelijke mix van sportiviteit en luxe. De Octavia Sportline Business-modellen worden standaard geleverd met de 110 kW/150 pk sterke 1.5 eTSI turbo-benzinemotor met mild-hybridetechnologie en DSG-automaat. De nieuwe uitvoering is per direct te bestellen bij de Škoda-dealer, vanaf € 41.490.

De vernieuwde Octavia-modellen springen van nature al direct in het oog met hun nieuwe grille en de vlakke LED-koplampen. De sportieve Sportline Business-uitvoering zet die opvallende looks nog eens extra aan. Zwarte accenten spelen daarbij een hoofdrol: de 17 inch lichtmetalen velgen, de grille en de buitenspiegelkappen zijn alle uitgevoerd in deze tint en de extra donker getinte ramen achter (Sunset privacy glass) sluiten daar fraai op aan. Het met 1,5 cm verlaagde onderstel draagt eveneens bij aan de sportieve looks en zorgt bovendien voor een aangescherpte wegligging.


Dynamische werkplek
Ook in het interieur is de sfeer sportief, vooral dankzij de sportstoelen (verwarmbaar) en het sportstuurwiel. De Octavia Sportline Business-modellen beschikken niet alleen over de Virtual Cockpit, maar ook over een infotainmentsysteem met een centraal geplaatst 10 inch touchscreen en Wireless Smartlink, waarmee smartphones draadloos zijn te koppelen. Via Apple CarPlay en Android Auto zijn smartphone-functies veilig via het display te bedienen. Andere standaardfeatures die het leven makkelijker maken, zijn KESSY Advanced (Keyless Entry & Start-stop inclusief Walk away locking- functie) en parkeersensoren voor en achter.


Kracht, efficiency en trekvermogen
De Octavia Hatchback en Octavia Combi Sportline Business worden standaard geleverd met de krachtige (110 kW/150 pk) 1.5 eTSI turbo-benzinemotor met mild-hybridetechnologie, die voor maximale efficiency ‘zeilen’ met uitgeschakelde verbrandingsmotor mogelijk maakt. De 1.5 eTSI is standaard gekoppeld aan de comfortabele automatische DSG-transmissie. Goed om te weten, zeker met het oog op naderende vakanties: het maximale trekgewicht bedraagt 1.500 kg.

De vernieuwde Škoda Octavia Sportline Business is er als Hatchback vanaf € 41.490 en als extra ruime Combi vanaf € 42.490. Beide uitvoeringen zijn nu online samen te stellen in de configurator op Škoda.nl en aansluitend te bestellen bij de Škoda-dealer. De levering start in juli.

Gelezen: 124 keer