050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • NMB Motoren

    NMB Motoren

    De specialist in reparatie en revisie van versnellingsbakken

Lakschade door vogelpoep!

Lakschade door vogelpoep!

4.5/5 Waardering (2 beoordelingen)

Niets zo vervelend als vogelpoep op je auto! Heb je ‘m net keurig gewassen en in de wax gezet, wordt ‘ie ondergescheten door een smerige schijtlijster.

Correlatie glimmen en schijten
Het lijkt wel alsof die schijtlijsters een voorkeur hebben om hun behoefte te doen op jouw schitterend glimmende heilige koe. Wellicht heeft het met elkaar te maken en bestaat er wel een correlatie tussen heel veel glimmen en heel veel schijten: hoe meer glim en schittering hoe aantrekkelijker het voor die krengen is om nou net die er even onder te spetteren.

Vermijd rood!
Wist u trouwens dat uit onderzoek is gebleken dat vogels een voorkeur hebben voor met name rode auto’s? De kleur rood is erg favoriet bij het vliegend gilde, op twee en drie gevolgd door blauw en zwart!
Welke kleur wordt het minst ondergescheten, zult u zich afvragen. Misschien verbaast het u, maar dat is de kleur groen!

Meteen schoonmaken!
Wat te doen als je auto weer eens is ondergescheten door vogelpoep? Vooral in de zomer bij warm weer vreten de zuren van het smerige goedje zich in de autolak. Maak zulke plekjes direct schoon met veel warm water. Wanneer het al is uitgehard, adviseren wij u er een tijdje een kletsnatte, zachte spons op te leggen en verwijder, na goed ingeweekt te zijn, daarna deppend de vlek.

Natuurlijk zijn er allerlei middeltjes op de markt. Neem daarvoor contact op met RH Cleaningproducts in Groningen.

Deze tip wordt u aangeboden door: