050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • X-Wrap

    X-Wrap

    Car wrap & window tinting shop

Volkswagen ID.R gaat voor verbreken Formule 1-record

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*Goodwood Hillclimb snelheidsrecord staat al 20 jaar op naam van Formule 1-auto
*Volkswagen Motorsport dit jaar aan de start met speciale sprintversie van spectaculaire elektrische ID.R raceauto

volkswagenid.r groningen 02

Volkswagen zet dit weekend alles op alles om het overall snelheidsrecord van de beroemde Goodwood Hillclimb te breken. Vorig jaar nog was de 500 kW/680 pk sterke ID.R er de allersnelste elektrische auto ooit. Het staande overall record van 41,6 seconden dateert uit 1999 en staat op naam van Nick Heidfeld en zijn McLaren-Mercedes MP4 / 13 Formule 1-auto met een vermogen van 574 kW/780 pk.

volkswagenid.r groningen 03

Volkswagen gaat in het Britse Goodwood laten zien dat de elektrische ID.R het zelfs kan opnemen tegen Formule 1-auto’s. Of het Volkswagen Motorsport coureur Romain Dumas daadwerkelijk gaat lukken om het staande, maar liefst 20 jaar oude record te breken, hangt uiteraard mede af van de condities op de heuvel dit weekend. Het wisselvallige Zuid-Engelse weer en het grillige karakter van de heuvelklim zijn slechts twee van de onzekerheden waarmee deelnemers aan deze beroemde race elk jaar weer moeten dealen.

volkswagenid.r groningen 04

Speciale sprintversie
Volkswagen Motorsport komt naar Goodwood met een speciale sprintversie van de ID.R, die nog specifieker is ontwikkeld voor de befaamde heuvelklim. Deze ID.R heeft kleinere batterijen voor een lager gewicht en een speciale configuratie die is afgestemd op het afgeven van nóg meer vermogen bij korte afstanden voor een nóg kortere sprinttijd.

Gelezen: 183 keer