050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • Fixico

    Fixico

    De onlinevergelijker bij autoschade!

Hyundai introduceert eerste hybride-model op zonne-energie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

• Nieuw milieuvriendelijk Solar Roof Charging systeem laadt de batterij op met zonnepanelen, ook tijdens het rijden
• Systeem draagt sterk bij aan de efficiency, voorkomt diep ontladen van de batterij en vermindert de uitstoot van CO2
• Batterij kan, afhankelijk van de omstandigheden, tussen de 30 en 60 procent met zonne-energie worden geladen

Hyundai Motor presenteert zijn eerste auto met hybride-aandrijving en een Solar Roof Charging systeem. Dankzij deze technologie biedt zonne-energie extra elektrische energie voor de batterij. Hierdoor neemt de brandstofefficiency toe, vermindert de CO2-emissie en wordt de actieradius groter.

Het systeem maakt zijn debuut op de nieuwe Hyundai Sonata Hybrid. De komende jaren zal Hyundai de technologie uitrollen over meer modellen. Hiermee toont Hyundai dat het continu werkt aan innovatie om mobiliteit in de toekomst steeds duurzamer te maken.
“Deze technologie met zonnepanelen op het dak laat goed zien dat Hyundai Motor op weg is naar het aanbieden van schone mobiliteit. Met deze technologie kunnen onze klanten de emissie actief nog verder verlagen”, zegt Hyundai’s Senior Vice President Yang. “We streven naar verdere toepassing van deze technologie op andere duurzame modellen in onze line-up.”

02 Solar Roof Charging System

Silicone zonnepanelen
Het systeem bestaat uit een structuur van silicone zonnepanelen op het dak van de auto. Ze kunnen de batterij met 30 tot 60 procent per dag opladen, ook tijdens het rijden. Met zes uur per dag laden met zonnestroom kan het rijbereik van een hybride-auto op jaarbasis met 1.300 kilometer toenemen.
Het systeem omvat niet alleen zonnepanelen maar ook een omvormer die de opgewekte zonne-energie omzet naar een voltage om de batterij op te laden. Hyundai heeft ook het design van het Solar Roof Charging systeem de nodige aandacht gegeven. Aanvankelijk zal het systeem vooral een ondersteunende rol vervullen voor het opladen van de batterij, maar in de toekomst opent het perspectieven om voertuigen helemaal zonder fossiele brandstoffen te laten rijden.

De nieuwe Hyundai Sonata Hybrid
De nieuwe Sonata Hybrid krijgt als eerste auto ter wereld Active Shift Control (ASC) transmissietechnologie, die is ontwikkeld om het optimale te halen uit de hybride-aandrijving qua efficiency en rijdynamiek. Uitgekiende software zorgt voor een 30 procent kortere schakeltijd en zeer soepel overschakelen van de 6-traps automaat die specifiek is ontworpen voor hybride-aandrijflijnen. Verder heeft de Sonata Hybrid een Smartstream G2.0 GDi HEV krachtbron. Het is ook het eerste model van Hyundai met een ‘Digital Key’ functie die is te activeren via een smartphone app.

De nieuwe Sonata is al leverbaar in Korea en komt binnenkort ook in Noord-Amerika op de markt. Hyundai heeft momenteel nog geen plannen om de verkoop van dit model naar de Europese markt uit te breiden, maar bekijkt wel de mogelijkheid om het Solar Roof Charging systeem op andere modellen beschikbaar te maken.

Gelezen: 210 keer