050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Hoe voorkom je dat je teveel betaald voor je autoverzekering!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Besparen op de autoverzekering Besparen op de autoverzekering

Veel Nederlanders betalen teveel voor hun auto verzekering. Dit komt vaak omdat men onwetend is, niet goed voorgelicht of te veel vertrouwen heeft in de verzekeringsmaatschappij of assurantie adviseur. Hoe kom je er nou achter of je niet te veel betaald met je huidige auto verzekering. Allereerst kun je eens rond vragen bij vrienden, kennissen of collega's waar zij verzekerd zijn. Nadeel is dan wel dat je geen eerlijke vergelijking hebt, omdat de premie van de autoverzekering is afgestemd op de leeftijd van de bestuurder, de postcode van het woonadres en het merk, type en de leeftijd van de auto en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Ook hoe zijn ze verzekert WA, WA beperkt Casco of WA Casco telt mee.

Het algemene advies is, om auto s tot met vijf jaar oud WA Casco te verzekeren, auto' s van 5 tot en met 9 jaar oud WA beperkt Casco, en auto s van 10 jaar of ouder WA te verzekeren.

Hoe je je auto verzekert heef niet alleen te maken met de ouderdom van de auto dit hangt ook weer van je eigen situatie af, heb je de auto nodig voor woon werk verkeer, en misschien loopt er nog een financiering op de auto.

Het gebeurt regelmatig dat mensen bij aanschaf de auto WA Casco verzekeren en op het moment dat de auto 5 jaar oud is dit niet aanpassen. daardoor rijden er in Nederland heel veel auto s rond die over verzekerd zijn. Ieder jaar word de premie een beetje minder door de no claim korting. Maar intussen betaal je wel teveel als je gaat kijken wat je uiteindelijk uitgekeerd krijgt als je je auto totallos rijdt. Vaak is dit de dagwaarde, en over het algemeen is dit niet een hoog bedrag.

Toch loont het om de verschillende verzekeringsmaatschappijen eens naast elkaar te zetten, goedkoopste autoverzekering berekenen doe je op een goede vergelijkingssite. Die op basis van de door jou ingevulde gegevens de voordeligste auto verzekering laat zien. Dan is het nog wel van belang dat je alle voorwaarden ook even goed doorleest. Niet dat je bij schade ineens voor onaangename verassingen komt te staan.

Laat je goed informeren en bespaar al snel honderden euro's per jaar!

Gelezen: 2490 keer