050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Tips over het importeren van een auto

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De meeste mensen in Groningen weten het inmiddels wel, in Duitsland is het allemaal veel goedkoper. Kijk maar eens naar de brandstofprijzen, en de dagelijkse boodschappen. Dit komt ondermeer omdat de btw in Duitsland 2% lager is dan in Nederland.  Ook de auto's zijn in Duitsland veel voordeliger. Ben je op zoek naar een gebruikte auto dan loont het zeker om ook eens over de grens te kijken. En dan met name in Duitsland daar heb je niet alleen veel meer aanbod, de modellen zijn veelal luxer uitgerust met meer opties en accessoires.

Daarbij worden de auto's in Duitsland beter onderhouden en zijn ze in aanschaf prijs veel voordeliger. Kijk maar eens op de Duitse occasion portals als mobile.de en autoscout24.de hier vind je een zeer ruim aanbod occasions die zowel particulier als zakelijk worden aangeboden.  Daarbij is het verstandig om het zoek gebied wat te beperken want zoals je weet is Duitsland groot. En heb je dan de auto van je dromen gevonden dan kun je gaan bellen of mailen met de verkoper en dan is het verstandig dat je de Duitse taal machtig bent om misverstanden en onduidelijkheden te voorkomen.

Daarom is het veelal verstandiger om hier een gespecialiseerd auto import bedrijf voor in te schakelen. Er zijn bedrijven die je het hele import proces uit handen nemen, zelfs de aankoopkeuring en het transport enz. verzorgen. Deze bedrijven kunnen je op voorhand een prijsopgaaf doen en advies geven, zodat je uiteindelijk zelf kunt bepalen of een auto importeren uit Duitsland daadwerkelijk zo voordelig is. Neem het zekere voor het onzekere, laat je van te voren uitgebreid informeren over alle bijkomende kosten, denk hierbij niet alleen aan de kosten van de RDW, de eventuele belastingen die betaald moeten worden bij de import van de auto, het transport van de auto naar Nederland, Maar ook wat de betreffende auto in de verzekering en wegenbelasting in Nederland gaat kosten. Niet dat je achteraf voor verassingen komt te staan.

Veel modellen worden in Nederland niet geleverd. Ben je dus op zoek naar een speciaal merk of model met een luxe uitvoering? Dan is het zeker slim om even over de grens te kijken en je auto te importeren vanuit Duitsland.

 

Gelezen: 1266 keer