050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Zeldzame schuurvondst: 58 jaar in een schuur bewaarde Citroën DS uit 1956 met slechts 40.000 km

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Nederlandse Citroën DS specialist Peter Schuring kon het bijna niet geloven toen een Franse vriend hem tipte op een nog intact gebleven Citroën DS in Marseille die sinds 1962, 58 jaar lang, bewaard was gebleven in een schuur in hartje Marseille. Een van de eerste exemplaren die van de band af rolde in 1956 met het nummer 7776. De inmiddels 69-jarige Peter is al meer dan 40 jaar DS-gek en heeft al meerdere DS-en weer nieuw leven ingeblazen en leeft inmiddels permanent in zijn geliefd Frankrijk in de Marne.

Als je het terrein op komt, ruik en voel je de passie voor deze revolutionaire auto. Overal staan DS-sen, zelfs in de woonkamer staat het vol met onderdelen, van dashboarden tot knipperlichten.

“Het mooiste voor mij, is zo’n oud kreng helemaal terug te brengen in de originele staat zoals hij indertijd van de band rolde bij Citroën. Alleen vreet het aan me om hem later weer te moeten verkopen”, zegt Schuring lachend. Onder de bedrijfsnaam L’Univers de la DS heeft hij menig DS met veel liefde weer de weg op gezet en is zich uiteindelijk gaan specialiseren in het restaureren van de Citroën DS Cabriolet.

Het is dan ook niet vreemd dat de tip uit Marseille niet tegen dovenmansoren gericht was. Dergelijke vondsten zijn nog zo zeldzaam: 58 jaar stil gestaan in een schuur. De eigenaar had de auto van zijn overleden vader al die jaren bewaard onder een doek. Zelfs het plastic om de bekleding te beschermen vanuit de fabriek zit er nog op. En met slechts 40.000 kilometer op de teller en uitgevoerd met Robri-accessoires een parel om te vinden.

De auto staat in Marseille te wachten op een nieuwe eigenaar. Er hebben zich al meerdere kandidaten gemeld, maar door corona was het lastig afspreken. “Ik overweeg soms om dit plaatje zelf te houden, alleen om er telkens omheen te lopen en haar te bewonderen. Maar als je hier om je heen kijkt, valt er nog heel veel omheen te lopen en te bewonderen. De auto verdient een nieuwe eigenaar, de auto vinden en haar uit de schuur te halen, was een prachtig avontuur dat ik altijd zal koesteren”, zegt Schuring. Hij concentreert zich nu verder op de cabriolets en de andere godinnen die staan te popelen de weg op te mogen.

Gelezen: 1875 keer