050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

ŠKODA ENYAQ iV-serie krijgt vierwielaangedreven topmodellen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

*Nieuwe ENYAQ iV 80x-modellen: power, vierwielaandrijving, veel luxe en sportiviteit
*ENYAQ iV 80x ook als sportieve SPORTLINE

In no time heeft de ŠKODA ENYAQ iV zich ontpopt tot één van de populairste elektrische auto’s van Nederland. De combinatie van stijlvolle looks, een ruim interieur, praktische bruikbaarheid en een groot rijbereik hebben van de elektrische SUV een instant succes gemaakt. Met twee nieuwe topmodellen - de extra krachtige en luxe vierwielaangedreven ENYAQ iV 80x en ENYAQ iV 80x SPORTLINE - breidt ŠKODA het gamma nu verder uit.

De ŠKODA ENYAQ iV 80x-modellen staan voor het summum binnen de range. Ze koppelen een elektrisch vermogen van 195 kW en een maximale trekkracht van 425 Newtonmeter aan de grip en stabiliteit van vierwielaandrijving. Elke as heeft namelijk zijn eigen elektromotor. De combinatie van power en grip betaalt zich uit in sportieve prestaties. Zo accelereert de ENYAQ iV 80x in maar 6,9 seconden van 0-100 km/u. En er zijn meer praktische voordelen: zo mag een ENYAQ iV 80x aanhangers of caravans met een gewicht tot 1.200 kg trekken.

Uithoudingsvermogen
De nieuwe ENYAQ iV 80x-modellen danken hun ruime actieradius (496 km** voor de ENYAQ iV 80x, 488 km** voor de SPORTLINE-uitvoering) aan het 77 kWh accupakket. Bij een 125 kW snellaadpunt duurt het opladen van 5 naar 80% maar 38 minuten. Bij een wallbox of een publiek laadpunt (11 kW) vergt het volledig laden van de accu ca. 7,5 uur.

Alle luxe
De vierwielaangedreven ENYAQ iV is er in twee versies. De ENYAQ iV 80x biedt veel luxe met onder meer automatische airconditioning, 100% connectiviteit, een achteruitrijcamera, een multifunctioneel, verwarmbaar stuur, Driving mode select en parkeersensoren voor en achter. De ENYAQ iV 80x SPORTLINE voegt daar tal van sportieve accenten aan toe, zoals een sportonderstel, sportief gestylde bumpers en grotere (20 inch) lichtmetalen velgen. Daarnaast biedt hij extra luxe in de vorm van onder andere LED Matrix-verlichting, progressieve stuurbekrachtiging, KESSY (keyless access en start), extra donker getinte ramen achter en een phonebox voor het draadloos opladen van smartphones.

Nu te bestellen
De ruime en complete ENYAQ iV 80x is nu te bestellen, vanaf € 52.790*. De nog sportievere en luxere ENYAQ iV 80x SPORTLINE is er vanaf € 56.890*. Beide modellen staan vanaf 2022 bij de ŠKODA-dealer.

Gelezen: 891 keer