Deze pagina afdrukken

Toyota GAZOO Racing onthult GR GT3 Concept

Beoordeel dit item
(1 Stem)

*Voorbode van raceauto voor GT3-raceklasse op Tokyo Auto Salon 2022
*Ook debuut van GRMN Yaris, slechts 500 exemplaren voor Japanse markt
*Uniek design voor GR Sport Concept van batterij-elektrische Toyota bZ4x

Toyota GAZOO Racing (TGR) gaat zich intensiever inzetten om de autosportambities- en activiteiten van klanten verder te versnellen. Een resultaat hiervan is de GR GT3 Concept, een voorbode van een raceauto die ontwikkeld wordt voor deelname aan de raceklasse GT3 die ook toegankelijk is voor klanten. De GR GT3 Concept is onthuld op de Tokyo Auto Salon 2022, samen met de GRMN Yaris en GR Sport Concept van de al aangekondigde batterij-elektrische Toyota bZ4X.

Net als bij de Toyota GR Yaris richt Toyota’s autosportdivisie zich met de van de grond af aan ontworpen GR GT3 Concept op het commercialiseren van raceauto’s in plaats van andersom, het geschikt maken van productieauto’s voor gebruik in de autosport. De ervaring en expertise die Toyota GAZOO Racing opdoet door deel te nemen aan meerdere autosportactiviteiten – waaronder het FIA World Rally Championship en FIA World Endurance Championship – gebruikt het in de ontwikkeling van zowel GT3-raceauto’s als steeds betere personenauto’s voor massaproductie.

GRMN Yaris in beperkte oplage – alleen voor Japan
De ontwikkeling van de GRMN Yaris begon met de wens van ‘Morizo’ (Akio Toyoda, CEO & President Toyota Motor Corporation) om ‘auto’s te kunnen leveren die kunnen worden aangepast aan individuen die actief zijn in de autosport.’ De nieuwe GRMN Yaris wordt slechts in 500 eenheden gebouwd en is alleen in Japan verkrijgbaar. Het gewicht is in vergelijking tot de GR Yaris met ongeveer 20 kg verminderd. Voor een betere aerodynamica is de breedte met 10 mm vergroot. En voor een lager zwaartepunt ligt de GRMN Yaris 10 mm dichter op het asfalt. De 500 exemplaren van de GRMN Yaris zijn alleen verkrijgbaar via loting voor klanten in Japan.

bZ4X GR Sport Concept
De GR Sport Concept van de bZ4X is gebaseerd op de volledig elektrische SUV en levert een nog hoger niveau van rijplezier en milieuprestaties. Geprononceerde sportstoelen en daarnaast grotere banden en matzwarte carrosseriepanelen behoren tot de uiterlijke kenmerken van deze conceptversie.

GR Heritage Onderdelen Project
Om tegemoet te komen aan de wensen van klanten om hun geliefde auto’s van weleer op de weg te houden, is het GR Heritage Parts Project in het leven geroepen. Hiermee worden uit de handel genomen vervangende onderdelen gereproduceerd voor verkoop als nieuwe originele onderdelen. Op de Tokyo Auto Salon (14-16 januari 2022) is een selectie te zien van gereproduceerde onderdelen die dit jaar zullen worden uitgebracht voor de A70 Supra, A80 Supra, Toyota 2000GT, Land Cruiser 40-serie en AE86 Corolla Levin/Sprinter Trueno.

Gelezen: 581 keer

Gerelateerde items (op tag)