050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Škoda laat eerste details volledig elektrische Elroq zien

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Škoda heeft de eerste silhouetbeelden van de geheel nieuwe Elroq vrijgegeven. De volledig elektrisch aangedreven compacte SUV is het eerste productiemodel van Škoda dat is ontworpen op basis van de Modern Solid designtaal. Het minimalistische exterieur combineert robuustheid, functionaliteit en authenticiteit, en straalt tegelijkertijd veiligheid en kracht uit. De wereldpremière van de Škoda Elroq deze herfst markeert de start van Škoda’s nieuwe offensief van e-modellen, met de introductie van zes elektrische modellen gedurende de komende jaren.

Oliver Stefani, hoofd Škoda Auto Design: “Bij Škoda is design een wezenlijk onderdeel van de merkidentiteit en één van de belangrijkste succesfactoren. De doorontwikkeling van belangrijke optische elementen is zowel een veeleisende als spannende taak. Daarom zijn mijn team en ik verheugd vooruit te kunnen blikken op het eerste Škoda-model dat de nieuwe Modern Solid designtaal als basis heeft, inclusief de Tech-Deck Face en een stoerdere overall look. Bovendien is het de eerste auto in ons gamma met de Škoda-signatuur op de motorkap. De gloednieuwe Elroq is met recht een nieuw geluid van Škoda en is een echte eyecatcher.”

Nieuw front met Škoda-signatuur en Tech-Deck Face
Het front van de Škoda Elroq wordt gekarakteriseerd door het gedeelde koplampdesign. Het smallere bovendeel loopt naadloos door in de zijschermen. De Škoda-signatuur komt nu prominent terug op de motorkap en weerspiegelt de merkidentiteit van Škoda. De innovatieve Tech-Deck Face is een moderne, herkenbare en nieuwe interpretatie van de traditionele Škoda-grille, met een vlakker en breder ontwerp. Bovendien is de auto voorzien van grote wielen die de robuuste uitstraling versterken, terwijl geavanceerde LED-matrixkoplampen de opvallende look van de Elroq compleet maken.

Innovatief design meets MEB-technologie
Na de Enyaq en Enyaq Coupé wordt de Elroq het derde model van Škoda dat op het modulaire elektrische MEB-platform van de Volkswagen Groep staat. De compacte SUV krijgt een ruim interieur en tal van praktische mogelijkheden, in lijn met de focus van Škoda op comfort en functionaliteit. De wereldpremière van de Škoda Elroq staat gepland voor dit najaar. Daarmee luidt de elektrische tegenhanger van de Karoq een omvangrijk e-mobiliteitsoffensief van de Tsjechische autofabrikant in, met zes nieuwe elektrische modellen gedurende de komende jaren.

Gelezen: 125 keer