050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Kia Slowakije bouwt vijf miljoenste auto

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In de Kia-fabriek in Slowakije is gisteren de vijf miljoenste auto van de band gerold. De mijlpaal onderstreept het succes van het merk in Europa dat in de afgelopen periode een enorme groei heeft doorgemaakt. De vijf miljoenste in Slowakije gebouwde Kia is een Sportage en dat is geen toeval. Van de vijf miljoen auto’s die in de fabriek in Teplicka nad Vahom zijn geproduceerd, was ruim de helft een Sportage. Het succesnummer van Kia wordt hier al sinds de tweede generatie gebouwd. Hij wordt op de voet gevolgd door de verschillende Ceed-modellen, waarvan er in totaal meer dan 2,1 miljoen exemplaren zijn geproduceerd.

“We hebben ons marktaandeel op de Europese markt in de afgelopen twintig jaar verdrievoudigd en de fabriek in Slowakije heeft daaraan aan belangrijke bijdrage geleverd. Met name de hier gebouwde Sportage en de Ceed-modellen staan aan de basis van ons succes in deze regio”, zegt Marc Hedrich, President van Kia Europe.

*Kia Slowakije produceert momenteel bijna 1.500 exemplaren van de Ceed-modellen en Sportage per dag. In de afgelopen jaren waren Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden en Spanje de grootste exportlanden. De fabriek investeert doorlopend om de efficiency te verhogen, de veiligheid van werknemers te vergroten, de impact op het milieu te verminderen en maximale klanttevredenheid te garanderen.

*Kia Slowakije heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een grote speler in de regio. Zo heeft de onderneming via een stichting, die in 2013 werd opgericht, een verscheidenheid aan projecten ondersteund op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, milieu en inclusie. De productiefaciliteit heeft momenteel ongeveer 3.800 mensen in dienst en werknemers blijven er gemiddeld 11 jaar in dienst. Zo’n 1.300 medewerkers werken al ruim vijftien jaar voor Kia Slowakije. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen twintig jaar dan ook bewezen als een stabiele werkgever en als een strategische partner van de stad Žilina en omliggende gemeenschappen.

*Om de klimaatimpact op de regio zo veel mogelijk te verkleinen, heeft Kia via verschillende initiatieven de ecologische voetafdruk per geproduceerde auto in de afgelopen tien jaar aanzienlijk verkleind. De onderneming heeft besparingen gerealiseerd van 16% op elektriciteit, 35% op water en 19% op CO2. De Kia-fabriek in Zilina draait al enige tijd 100% op hernieuwbare energie.

 

Gelezen: 69 keer