050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Euro NCAP geeft veiligheid nieuwe Tiguan een topscore

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Euro NCAP heeft het veiligheidsniveau van de nieuwe Volkswagen Tiguan beloond met een topscore van vijf sterren. Daarmee is deze derde generatie van de succesvolle Tiguan – waarvan wereldwijd inmiddels meer dan 7,6 miljoen exemplaren zijn verkocht – één van de veiligste auto’s in zijn klasse. De SUV scoorde extra goed op het gebied van bescherming van inzittende kinderen, een belangrijk gegeven voor een model dat bij uitstek een ideale allrounder voor gezinnen is.

De nieuwe Tiguan werd door Euro NCAP – het European New Car Assessment Programme – beproefd op de onderdelen Bescherming inzittende volwassenen, Bescherming inzittende kinderen, Kwetsbare weggebruikers en Veiligheidsassistentie (waarbij standaard rijassistentiesystemen worden beoordeeld). De 5-sterrenscore voor de nieuwe Tiguan onderstreept zijn prestaties op het gebied van botsbescherming en veiligheidsuitrusting met geavanceerde praktische ongevalpreventietechnologieën.

Strengere veiligheidseisen
Sinds 2023 zijn de testcriteria die Euro NCAP hanteert nog strenger geworden. Tot de nieuwe eisen behoort bijvoorbeeld de mogelijkheid om eventuele kinderen die in de auto achterblijven te kunnen detecteren. Ook aan dit criterium voldoet de nieuwe Tiguan. Bovendien wordt de bescherming achterin verder verbeterd dankzij de standaard zij-airbags voor de buitenste zitplaatsen. Voor gezinnen met kinderen is het eveneens standaard inbegrepen uitstapwaarschuwingssysteem in de dagelijkse praktijk een handige functie. Binnen de systeemgrenzen waarschuwt het systeem zowel akoestisch als visueel wanneer één van de portieren door een passagier wordt geopend als een andere weggebruiker (fiets, e-scooter, motor, etc.) van achteren nadert.

Omvangrijk standaard veiligheidspakket
Zelfs het instapmodel van de Tiguan heeft wat veiligheid betreft al de volgende zaken aan boord:

*Rem- en uitwijkondersteuning bij tegemoetkomend verkeer
*Vermoeidheidsherkenning
*Airbags voor bestuurder en voorpassagier (met uitschakelmogelijkheid frontairbag voorpassagier), gordijn- en zij-airbags voor- en achterin inclusief middenairbag
*Uitstapwaarschuwing
*Bergwegrijhulp (Hill Start Assist)
*Parkeersensoren vóór en achter (Park Distance Control)
*i-Size compatible (nieuwe veiligheidsnorm voor kinderzitjes)
*Kruisingsverkeerassistent vóór en achter (Front & Rear Traffic Alert)
*Afstandscontrolesysteem (Front Assist) inclusief Emergency Braking, voetganger- en fietserherkenning
*e-Call noodoproepsysteem
*Achteruitrijcamera (Rear View)
*Rijstrookbehoudassistent (Lane Assist)
*Dodehoeksensor (Side Assist)
*Kinddetectiesysteem
*Verkeerstekenherkenning
*Car2X communicatie tussen auto’s en verkeersinfrastructuur
De uitgebreide Euro NCAP testresultaten zijn te bekijken op www.euroncap.com.

Nieuwe Tiguan: nu te rijden vanaf € 46.990
De nieuwe Tiguan staat inmiddels bij de Nederlandse Volkswagen-dealers, met een keuze uit drie uitvoeringen: Tiguan, Life Edition en R-Line Business. Prijzen beginnen bij € 46.990 voor de Tiguan. De Life Edition is er vanaf € 49.990 (of € 50.990 als eHybrid), terwijl de dynamische Tiguan R-Line Business leverbaar is vanaf € 53.990.

Gelezen: 62 keer