050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Vernieuwde Golf plug-in hybride: elektrische range tot wel 142 kilometer

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De vernieuwde Volkswagen Golf is nu ook te bestellen met state-of-the-art plug-in hybridetechnologie, die een actieradius van maximaal 142 kilometer én snelladen mogelijk maakt. In eerste instantie is de Golf eHybrid te bestellen als sportieve GTE met een systeemvermogen van 200 kW/272 pk en als feestelijke ‘50 Edition’ (150 kW/204 pk). Volkswagen viert de 50e verjaardag van de Golf met deze bomvolle limited edition, leverbaar vanaf € 44.490.

De hightech eHybrid-aandrijflijn van de vernieuwde Golf is er met een keuze uit twee systeemvermogens: 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk. In beide gevallen zorgt een nieuwe 19,7 kWh accu voor een ongekend grote elektrische actieradius: 142 kilometer voor de eHybrid 50 Edition, 131 kilometer voor de GTE. Dit is natuurlijk in de meeste gevallen ruim voldoende voor dagelijks gebruik. Doordat de Golf eHybrid-modellen voor het eerst ook geschikt zijn voor snelladen tot maximaal 40 kW, kan de focus nog langer op elektrisch rijden blijven. De totale gecombineerde actieradius bedraagt zo’n 1.000 kilometer. Daarmee is de Golf eHybrid ook klaar voor bijvoorbeeld lange vakantieritten. Het maximale trekgewicht bedraagt maar liefst 1.700 kg voor beide versies. Elke Golf eHybrid is standaard uitgevoerd met de automatische 6-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling.

Zeer aantrekkelijke Golf eHybrid 50 Edition
De Golf eHybrid is er in eerste instantie als exclusieve en zeer aantrekkelijke 50 Edition, in een beperkte oplage beschikbaar ter ere van de 50e verjaardag van de iconische Volkswagen. Hij wordt geleverd met de 150 kW/204 pk sterke aandrijflijn in combinatie met alle populaire opties en een voordeel van maar liefst € 3.700. Zo zijn metallic lak, 18 inch lichtmetalen velgen en LED Plus-verlichting inclusief doorlopende lichtstrip en een verlicht Volkswagen-logo in de grille standaard. Binnenin veel extra luxe en comfort, met onder meer de Ergo-Active bestuurdersstoel, ArtVelours bekleding, automatische 3-zone airconditioning en sfeerverlichting. Het Navigatiesysteem Discover Media heeft een groot (32,8 cm) touchdisplay en de IDA spraak-assistent met ChatGPT-integratie. De jubileumuitvoering is te herkennen aan bescheiden badges op onder meer de B-stijl en het stuurwiel. De Golf eHybrid 50 Edition is nu te bestellen vanaf € 44.490. In een later stadium komt ook een reguliere eHybrid beschikbaar.


Golf GTE: de sportieve kant van efficiency
De Golf GTE stelt met zijn 200 kW/272 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn scherp op dynamiek. Zo vergt de acceleratie van 0-100 km maar 6,6 seconden. Ook zijn uitrusting is heel sportief. Blikvangers zijn de IQ.Light matrix LED-koplampen, 17 inch lichtmetalen velgen en een sportief, overwegend in zwart uitgevoerd interieur met onder ander verwarmde Topsportstoelen, een multifunctioneel met leder bekleed en verwarmd stuurwiel, rijprofielselectie, Navigatie Discover Media en meer. De sportieve Golf GTE is nu te bestellen vanaf € 49.990*.

De Golf eHybrid 50 Edition en GTE zijn vanaf nu samen te stellen en staan in juli in de Nederlandse showrooms.

Volkswagen Service
Alle Golfs worden gebouwd in het Duitse Wolfsburg. Standaard zit er 4 jaar garantie op en kun je terecht bij een uitgebreid service netwerk in Europa. Tevens ontvang je gratis pechhulp bij bijvoorbeeld een lekke band.

Gelezen: 79 keer