050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Toyota op het Goodwood Festival of Speed 2024

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Toyota zal op het Goodwood Festival of Speed (11-14 juli) de breedte van zijn multi path-strategie voor het terugdringen van de CO2-uitstoot en uiteindelijk het bereiken van CO2-neutraliteit laten zien. Het aanbod van race-, rally-, off‑road- en high-performance auto's voor op de weg laat zien hoe de betrokkenheid van Toyota bij de autosport direct leidt tot de ontwikkeling van steeds betere auto's voor op de weg.


Toyota’s betrokkenheid bij het topniveau van de internationale autosport blijft kennis en expertise opleveren die de missie om steeds betere auto’s voor op de weg te ontwikkelen direct ondersteunen. Op Goodwood zal dit te zien zijn in de vorm van de nieuwe GR Yaris, een doorontwikkeling van de toonaangevende high-performance hatchback met meer vermogen, een nog scherper weggedrag en de optie van een nieuwe achttraps GAZOO Racing Direct Automatic transmissie.

GR Yaris Rally1 HYBRID en GR Yaris Rally2
Regerend wereldkampioen TGR-WRT brengt zowel de GR Yaris Rally1 HYBRID als de GR Yaris Rally2 mee naar het festival, dat plaatsvindt op het terrein van het historische Goodwood House in Sussex, Engeland. De GR Yaris Rally2 heeft dit jaar zijn officiële debuut gemaakt in het tweede niveau van het WRC en wordt geleverd door TOYOTA GAZOO Racing aan klantenteams.

Special Editions
Wereldkampioenen Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä zullen op het festival aanwezig zijn voor de officiële overhandiging van hun eigen exemplaar van de speciale edities van de GR Yaris. Deze zeer exclusieve versies van de nieuwe GR Yaris profiteren van de persoonlijke input van de bestuurders om het weggedrag af te stemmen op hun persoonlijke voorkeur, samen met andere gepersonaliseerde aanpassingsmogelijkheden.

Rallyrijdende Evans en driftende Rovanperä
Elfyn Evans van TGR-WRT is op vrijdag en zaterdag op het festival aanwezig om de snelheid en het rijgedrag van de GR YARIS Rally1 HYBRID te demonstreren. Rovanperä zal ook zijn driftvaardigheden demonstreren op de heuvelklim van Goodwood in zijn speciaal ontwikkelde GR Supra.

Koolstofneutrale brandstoffen onderzoeken: GR Yaris H2
Toyota onderzoekt actief de mogelijkheden om verbrandingsmotoren op alternatieve, koolstofneutrale brandstoffen te laten lopen, een technologie die zou kunnen helpen om het geluid en de sensaties te behouden die traditioneel bijdragen aan het spektakel van autosport. Op Goodwood wordt de eerste in Europa gebouwde versie van de nieuwe GR Yaris gepresenteerd die waterstof als brandstof gebruikt.

Het multi path-thema beperkt zich niet tot de auto’s die voor de displays worden gebruikt. Zo toont Toyota ook het waterstof-elektrische prototype van de Hilux. Dit is een versie van de legendarische pick-up die door een consortium onder leiding van Toyota in het Verenigd Koninkrijk is ontwikkeld om de mogelijkheden voor het gebruik van brandstofceltechnologie in lichte bedrijfsvoertuigen te onderzoeken.

Heuvelklim, rallyetappe en offroaden met de GR DKR Hilux EVO T1U
TGR’s machtige GR DKR Hilux Evo T1U zal alle drie de routes van het festival rijden – de heuvelklim, de rallyetappe en het off-roadparcours. De leidende teams van het team uit het FIA World Rally-Raid Championship 2024 zullen aanwezig zijn: Lucas Moraes en bijrijder Armand Monleon en Seth Quintero met partner Dennis Zenz.

BTCC Corolla
TGR-UK’s British Touring Car Championship Corolla zal ook in actie komen op de heuvelklim. De auto heeft dit jaar al een aantal podiumplaatsen en een raceoverwinning behaald tijdens de bekende BTCC-serie.

Festival of Speed
Het Goodwood Festival of Speed vindt plaats van 11 tot en met 14 juli op het terrein van het Goodwood House in Sussex, Engeland.

Gelezen: 28 keer