050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Nissan deelt technische details van nieuwe ARIYA NISMO

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Nissan presenteert vandaag, op de World EV Day, meer details van de nieuwe ARIYA NISMO. Met 320 kW (435 pk) vermogen en e-4ORCE vierwielaandrijving garandeert de ARIYA NISMO indrukwekkende prestaties. Zijn aerodynamische design is het resultaat van de ervaringen in de autosport van Nissans Motorsport-afdeling, te weten NISMO.

De ARIYA NISMO tilt de prestaties van de reguliere 87 kWh ARIYA e-4ORCE naar een indrukwekkend hoog niveau. Met aerodynamische verbeteringen zoals een doorgetrokken onderzijde van de voorbumper, een ducktail-achterspoiler en een uniek ontwerp van luchtgeleiders is de neerwaartse druk met 40% toegenomen ten opzichte van de standaard ARIYA. Deze aanpassingen zorgen voor een liftcoëfficiënt (opwaartse druk) van slechts CL 0,11, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de standaard CL 0,18.

Geen compromis op het vlak van prestaties
Met Michelin Pilot Sport EV-banden en ENKEI "MAT Process" 20-inch wielen, biedt de ARIYA NISMO geoptimaliseerde grip en stabiliteit. De banden en velgen zijn ontworpen om gewicht en luchtweerstand te minimaliseren en zorgen ervoor dat de banden koel blijven, zelfs op heet asfalt. De NISMO tuning zorgt ervoor dat de ARIYA in slechts 5 seconden van 0-100 km/u accelereert en van 80-120 km/u in slechts 2,4 seconden.

Innovatieve e-4ORCE technologie

De ARIYA NISMO is uitgerust met een geavanceerde versie van de e-4ORCE-vierwielaandrijving die de dynamiek van een sportwagen biedt plus een optimale controle onder alle weersomstandigheden. Dankzij specifieke aanpassingen kan de NISMO e-4ORCE technologie onderstuur bij hoge acceleratie verminderen en biedt het een 12% betere stabiliteit dan de standaard e-4ORCE.

Het stuurgedrag van deze sportieve uitvoerig is aangescherpt. Daarnaast kan de ARIYA NISMO nog grotere dwarskrachten aan dan de GT-R NISMO. Dit komt onder meer door de aangepaste veren, stabilisatoren en schokdempers in combinatie met een uitgebalanceerd chassis. Hierdoor worden ongewenste chassisbewegingen onderdrukt evenals rolneigingen, wat zorgt voor maximale precisie tijdens het rijden. De stuurbekrachtiging werkt snelheidsafhankelijk voor de beste ondersteuning. De geïntegreerde i-Booster op zijn beurt draagt bij aan verbeterde remprestaties.

 Speciale NISMO-ervaring

De speciale "NISMO modus" biedt een consistente en soepele acceleratie die de bestuurder het gevoel van ultieme controle geeft. Voor wie een meer traditionele rijervaring verkiest, kan eenvoudig worden geschakeld naar de "normale modus" voor een dynamische en intuïtieve rijervaring.

Exclusief design en hoogwaardig interieur

De ARIYA NISMO valt op met zijn lage, brede en imposante uitstraling, aangevuld met unieke stylingdetails zoals brede, donker gekleurde sideskirts met een opvallende rode accentlijn rond de onderste rand van de carrosserie. Het interieur valt op door zijn sportieve luxe, met speciale rode NISMO-stiksels en een moderne houtafwerking met open poriën. De introductie van de exclusieve kleur "NISMO Stealth Grey" met een zwart dak versterkt de unieke uitstraling van deze bijzondere crossover.

De verkoop van de Nissan ARIYA NISMO start in januari 2025 in alle Europese markten waar de ARIYA al beschikbaar is, met uitzondering van Cyprus, Malta en Noord-Ierland.

Gelezen: 113 keer