050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

MC20: de nieuwe supersportwagen van Maserati

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Maserati presenteert de MC20, een meesterwerk op het gebied van techniek en design en het begin van een nieuw tijdperk voor het merk met de Trident. Met de MC20 keert Maserati terug naar een segment waarin het altijd een prominente rol heeft gespeeld, namelijk dat van de supersportwagens. De MC20 combineert luxe en prestaties met de unieke Maserati-stijl en het is een auto met een verbazingwekkende aerodynamische efficiëntie. Achter zijn schitterende uiterlijk gaat een compromisloos sportief innerlijk schuil.

De nieuwe 630 pk sterke V6 Nettuno-motor maakt een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 2,9 seconden mogelijk, de topsnelheid bedraagt ruim 325 kilometer per uur. De gepatenteerde, volledig door Maserati ontwikkelde motor beschikt over de MTC-technologie (Maserati Twin Combustion), het innovatieve verbrandingssysteem dat door het merk is ontwikkeld en is voortgekomen uit de voorkamertechnologie die in de motoren uit de Formule 1 wordt gebruikt. De motor is volledig in eigen huis ontwikkeld en wordt ook door Maserati gebouwd.

10 Maserati MC20

De MC20 is een Maserati die gebouwd is om indruk te maken. Het is een Maserati die op het circuit tot indrukwekkende prestaties in staat is, maar ook superieur kan presteren op de weg, met uitstekende rijeigenschappen, comfort en veiligheid, in combinatie met een interieur waar efficiëntie gecombineerd wordt met de luxe en de exclusiviteit die alle modellen van het merk kenmerken.

De MC20 werd ontworpen in Modena en zal worden gebouwd op de plaats waar de modellen van het merk 80 jaar geleden ook het levenslicht zagen. Er is een nieuwe productielijn gecreëerd aan de Viale Ciro Menotti, op de plek waar tot voor kort de GranTurismo en GranCabrio werden geassembleerd, die is aangevuld met een volledig nieuwe lakstraat.

31 Maserati MC20

Prestaties
De topsnelheid ligt boven de 325 km/u bij een acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan 2,9 seconden en van 0 tot 200 km/u in minder dan 8,8 seconden. Bij de elektrische versie, die een actieradius van meer dan 380 kilometer krijgt, zal de topsnelheid meer dan 310 kilometer per uur bedragen. De acceleratie van 0 tot 100 km/u verloopt in 2,8 seconden en van 0 tot 200 km/u in 8,4 seconden.

40 Maserati MC20 interior

De motor
De 630 pk sterke 3.000 cc 90° V6 turbomotor, 'Nettuno' genaamd, is geheel nieuw ontwikkeld en er is een internationaal patent op van kracht, omdat de motor over technologie beschikt die voorheen alleen in Formule 1-auto's was te vinden en nu voor het eerst wordt gebruikt in een straatauto. Het is een motor die volledig in Modena is ontwikkeld, momenteel is het de krachtigste zescilindermotor die in productie is. De krachtbron is ontworpen door de motorspecialisten van de technische afdeling van Maserati, met constante ondersteuning van het Modena Innovation Lab, en beschikt over de meest geavanceerde technologie van alle motoren die op dit moment in straatauto's worden toegepast.

Transmissie
De automatische transmissie is een 8-versnellingsbak met een natte koppeling en een Dual Clutch-constructie met zes versnellingen, die over twee overdrive-snelheden beschikt om aan de emissie-eisen te voldoen.

36 Maserati MC20 interior

Virtuele ontwikkeling van de auto
97 procent van de ontwikkeling van de auto werd op virtuele wijze uitgevoerd, met behulp van het systeem dat bekend staat als Virtual Vehicle Dynamics Development. Dit systeem is in eigen huis ontwikkeld bij Maserati en is gebaseerd op een zeer complex wiskundig model, 'Virtual Car' genaamd, waarin elke denkbare parameter wordt ingevoerd. Virtuele ontwikkeling verkort de ontwikkelingstijd en maakt het mogelijk om de optimale technische oplossing sneller en tegen lagere kosten te vinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op effectieve wijze 3 verschillende schokdemperoplossingen te beoordelen en in korte tijd de meest geschikte te kiezen.

Uiteraard vindt de eindafstemming plaats op het circuit en op bergwegen in de Apennijnen boven Modena, die altijd al het testterrein van Maserati zijn geweest.

Gelezen: 1429 keer