050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

  • X-Wrap

    X-Wrap

    Car wrap & window tinting shop

De nieuwe BMW iX xDrive40 en nieuwe BMW iX xDrive50

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De BMW iX markeert het begin van een nieuw tijdperk voor mobiliteit. Deze 100% elektrisch aangedreven SAV combineert baanbrekend design en moderne luxe met de nieuwste innovaties op gebied van geautomatiseerd rijden, bediening, connectiviteit en digitale diensten. Het nieuwe technologische vlaggenschip van BMW Group focust op lokaal emissievrij rijplezier en is het toonbeeld van een integrale benadering van duurzaamheid.

In de gehele waardeketen en tijdens de volledige levenscyclus van de BMW iX worden de meest veeleisende milieueisen toegepast. De BMW iX bevindt zich momenteel in de laatste ontwikkelingsfase voor serieproductie. Bij de marktintroductie, die eind 2021 plaatsvindt, hebben klanten de keuze uit twee modelvarianten: de BMW iX xDrive50 en BMW iX xDrive40.

De BMW iX geeft een nieuwe invulling aan het succesvolle Sports Activity Vehicle (SAV) concept. Het is het eerste model dat is gebaseerd op een nieuw, modulair en schaalbaar platform dat de basis vormt voor de toekomst van BMW Group. De ontwikkeling en productie van de BMW iX verloopt volgens een allesomvattende benadering van duurzaamheid. Daarbij hoort ook het voldoen aan strikte milieu- en sociale standaarden bij de winning van ruwe grondstoffen en het gebruik van gerecyclede materialen. In de benadering is ook uitgegaan van het gebruik van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. De resulterende CO2 voetafdruk is vastgesteld in een consolidatiedocument, bekrachtigd door onafhankelijke auditeurs. Het certificaat voor de BMW iX xDrive40 toont bijvoorbeeld aan dat deze over een afstand van 200.000 km zo’n 45% minder bijdraagt aan de opwarming van de aarde dan een Sports Activity Vehicle met vergelijkbare dieselmotor.

“Technologie is de drijvende kracht achter de vooruitgang die we nodig hebben om de grootste uitdagingen aan te gaan. Dat geldt in het bijzonder voor de bescherming van het klimaat,” zegt Oliver Zipse, Chairman of the Board of Management van BMW AG. “Er is geen twijfel over mogelijk: mobiliteit moet duurzaam zijn om een goede oplossing te kunnen bieden. Voor BMW Group is premium mobiliteit niet mogelijk zonder verantwoordelijkheid.”

“We hebben een belofte gedaan en die zullen we nakomen: de marktintroductie van de BMW iX zal aan het eind van dit jaar plaatsvinden met een tweeledige benadering – in de vorm van de BMW iX xDrive40 en BMW iX xDrive50”, zegt Pieter Nota, Member of the Board of Management van BMW AG, verantwoordelijk voor Customer, Brands and Sales. “We hebben de prijzen al bepaald. De BMW iX xDrive40 is bijvoorbeeld leverbaar vanaf € 86.972,-. Dat is op hetzelfde niveau als een vergelijkbare BMW X5 met verbrandingsmotor. Bovendien profiteren onze klanten nu van nieuwe toevoegingen aan de functies van hun BMW. Die kunnen ook achteraf worden geïnstalleerd als zij de BMW iX al hebben. Ook kunnen ze gebruikmaken van een naadloos en zeer klantgericht configuratieproces met gepersonaliseerde producten en diensten.”

Gelezen: 883 keer