050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Kia maakt gedurfde stappen richting duurzame, elektrische mobiliteit

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Kia heeft op 29 en 30 mei tijdens een speciale dealerconventie in Berlijn zo’n 2.900 dealerpartners uit 41 Europese landen bijeengebracht om het business plan vol nieuwe zakelijke kansen te presenteren. Het merk heeft tijdens het event niet alleen de gehele toekomstige line-up gepresenteerd, maar ook de strategie waarmee Kia zich transformeert tot een ​​aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. Het evenement werd bijgewoond door het topmanagement van Kia, waaronder Ho Sung Song, President en CEO, Marc Hedrich, President en CEO van Kia Europe, en Karim Habib, Executive Vice President & Head of Kia Global Design.

Het thema van de conventie was 'It's #OurMove' met focus op Momentum (bekroonde modellen en aanhoudend succes), Opportunity (nieuwe producten en diensten), Vision (built-for-purpose mobiliteit en geavanceerde connectiviteit) en Experience (emotionele aantrekkingskracht en merkspecifieke diensten). Na de introductie van de meervoudige bekroonde EV6 en EV9, breidt Kia de line-up binnenkort uit met de EV3, een compacte elektrische SUV. Kia wil in 2026 het Europese productgamma volledig hebben geëlektrificeerd.

“Europa is van groot belang binnen de wereldwijde verkoop- en elektrificatiestrategie van Kia en we kijken dan ook uit naar de lancering van de EV3”, zegt Ho Sung Song, President en CEO van Kia. “Samen met de succesvolle EV6 en EV9 gaat de EV3 een actieve rol spelen in de transitie naar volledig elektrische mobiliteit. En met onze klantgerichte merkstrategie gaan we nog meer diensten aanbieden en klantervaringen verbeteren.”


Momentum vasthouden
Kia presteert als gevestigd merk in Europa uitstekend en het succes blijft aanhouden: met een recordaantal van 572.297 verkochte personenauto’s in 2023 had het merk een Europees marktaandeel van 4,5%*. De verkoop van geëlektrificeerde modellen heeft de 217.000 eenheden overschreden en de stekkermodellen zijn inmiddels goed voor 37,9% van de omzet van Kia.

Kia is van plan om voort te bouwen op het momentum van de afgelopen acht jaar, waarin de verkoop met 56% is gestegen (van 2015 tot 2023). Het merk wil tegen 2028 een jaarlijkse verkoop van 800.000 eenheden bereiken, met een marktaandeel van 5%, waarbij de verkoop van de geëlektrificeerde modellen 85% moet gaan bedragen.

“Door onze gedurfde merktransformatie kan ik met trots zeggen dat Kia nu een koploper is op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen”, zegt Marc Hedrich, President en CEO van Kia Europe. “Deze evolutie, gedreven door onze toewijding om vooruitstrevend, gedurfd en verantwoordelijk te zijn, heeft geleid tot aanzienlijke groei en ontwikkeling. Hierdoor kunnen we onze positie in de sector in de komende jaren verder versterken.”


Volop kansen
De strategie van Kia voor de toekomst is duidelijk: voldoen aan de marktvraag door het laadnetwerk uit te breiden en nog meer modellen te introduceren met ultrasnelle laadmogelijkheden. En met de eveneens volledig verbonden modellen die over-the-air zijn te updaten met nieuwe features via de Kia Connect Store gaat Kia verwachtingen overtreffen. Ook de wijdverspreide introductie van innovatieve technologieën zoals bidirectioneel opladen (V2G, V2L, V2H) gaat de klantervaring naar een nog hoger niveau tillen.

Visie op succes
Een belangrijk onderdeel van de transitie naar een aanbieder van elektrische mobiliteit is de baanbrekende PBV-strategie, waarbij op maat gebouwde elektrische voertuigen worden gecombineerd met geavanceerde softwareoplossingen. En, net als bij de EV3 en de EV9, gaan alle toekomstige elektrische modellen van Kia ook beschikken over de 10 onmisbare duurzaamheidsitems die gerecycled zijn, danwel biogeproduceerd en vrij van chemicaliën.

De Kia experience
Het merk richt zich ook op het verder verhogen van de klanttevredenheid bij alle contactpunten. Zo gaat Kia Connect met behulp van het technische servicecentrum realtime ondersteuning bij het oplossen van eventuele issues met hun auto mogelijk maken. Kia werkt daarnaast hard aan de digitalisering van de eigendoms- en onderhoudservaring via MyKia voor klanten en MyService voor dealers.

Gelezen: 122 keer