050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Nieuwe TUCSON maakt indruk met nog verfijnder design en nieuwe slimme upgrades

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De nieuwe Hyundai TUCSON is er als Hybrid en als Plug-in Hybrid en maakt indruk met een nog verfijnder design en de nieuwste slimme upgrades op het gebied van technologie en veiligheidsvoorzieningen. Ook kreeg de SUV nieuwe, scherpe prijzen. Hij is er vanaf € 43.995. Daarmee is deze bestseller een nog aantrekkelijker aanbod voor klanten die opteren voor een moderne, ruime familie-SUV. De nieuwe TUCSON verschijnt deze zomer in de showroom.

Het uiterlijk van de Hyundai TUCSON heeft een ingrijpende facelift gekregen met onder meer een hertekende voorzijde en achterzijde met nieuw ontworpen Parametric Hidden Lights en velgen in exclusieve nieuwe designs. Voor een nog dynamischer uitstraling lopen de nieuwe bumpers en skidplates naadloos door van links naar rechts. Ook het interieur onderging een metamorfose, met als absolute blikvanger een volledig hertekend dashboard. De TUCSON is er wederom in N Line-uitvoering. Die oogt nog sportiever dankzij nieuwe, op de autosport geïnspireerde designkenmerken.

Behalve met zijn vernieuwde, revolutionaire design en scherpe prijzen valt de nieuwe TUCSON ook op door zijn toonaangevende connectiviteitsfuncties, geavanceerde infotainmentfuncties en het meest uitgebreide veiligheidspakket in zijn klasse. De TUCSON wordt leverbaar met keuze uit zes uitvoeringsniveaus – i-Motion, Comfort, Comfort Smart, N Line Edition, Premium en N Line – waarbij de al zeer rijke standaarduitrusting van de basisversie i-Motion ongeëvenaard is met onder meer 17-inch lichtmetalen velgen met 215/65 R17-banden, elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels, getinte ramen, een 12,3-inch Multimediascherm met navigatie, DAB+, Bluelink en draadloze Apple CarPlay/Android Auto, Over-The-Air (OTA) software-updates en verscheidene innovatieve rijhulpsystemen.

 Ook als N Line
De Hyundai TUCSON Hybrid en Plug-in Hybrid zijn er ook als N Line, dit is de absolute topuitvoering. Deze sportieve versie onderscheidt zich door nieuwe, op de autosport geïnspireerde designkenmerken, waaronder een agressiever ogende nieuwe voorbumper en achterbumper. Verder staat de N Line op exclusieve 19-inch ‘N Line’ lichtmetalen velgen met 235/50 R19-banden en is hij voorzien van sideskirts in carrosseriekleur en diverse rode accenten in exterieur en interieur. Binnenin is de N Line uitgerust met onder meer suède/lederlook stoelbekleding met rode stiksels, een sportstuurwiel, exclusieve aluminium design pedalen en tal van veiligheidsfeatures.

 Verfijnder design
De nieuwe Hyundai TUCSON maakt indruk met een nog verfijnder design. Opvallend is de hertekende grille met de nieuw ontworpen, futuristische Parametric Hidden Lights. De TUCSON is het eerste Hyundai-model in Europa dat is uitgerust met deze verlichtingstechnologie. Wanneer de verlichting is uitgeschakeld, lijkt de grille te zijn voorzien van donkere, geometrische patronen, zonder zichtbaar verschil met de geïntegreerde LED-dagrijlichten die dankzij innovatieve lasersnijtechnologie een helderdere en luxere uitstraling hebben gekregen.

Ook de achterlichtunits van de TUCSON zijn voorzien van Parametric Hidden Lights. Die verschijnen als driehoekige delen aan weerszijden van de achterlichtunits en strekken zich horizontaal uit. De skidplate aan de achterzijde is groter en nu bovendien geïntegreerd in de bumperlijst waardoor de TUCSON nog breder oogt. De strakke vorm weerspiegelt de voorzijde en geeft een gevoel van stabiliteit. Het naadloos in de achterruit geïntegreerde glazen Hyundai-logo is de finishing touch van de indrukwekkende achterzijde van de TUCSON.

 Het interieur van de TUCSON is volledig opnieuw ontworpen om nieuwe schermen en geavanceerde technologische elementen te kunnen integreren. Het nieuwe dashboard, met zijn prominente horizontale lijn en open opbergvak, vloeit sierlijk over in de deurbekleding om het gevoel van ruimte te vergroten. Het nieuwe driespaaks stuurwiel biedt veel grip en ergonomisch geplaatste bedieningselementen voor optimaal comfort en gebruiksgemak.

Gebogen panoramische display
Achter het stuur van de nieuwe Hyundai TUCSON kijkt de bestuurder uit op een elegante, gebogen panoramische display die een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel en een 12,3-inch infotainment-touchscreen omvat. Het 12,3-inch volledig digitale instrumentenpaneel geeft essentiële informatie weer, zoals snelheid en informatie over de rijsystemen. De centrale touchscreen van 12,3-inch geeft de bestuurder eenvoudig toegang tot alle connectiviteits- en infotainmentfuncties. Met de draadloze Apple CarPlay™ en Android Auto™ kunnen apps en muziek van een smartphone op het grote scherm worden weergeven.

 De 12-inch Head-up Display projecteert informatie – zoals navigatieaanwijzingen en waarschuwingen – direct in het blikveld van de bestuurder en leidt hem veilig door het verkeer. Met de 6,6-inch touchscreen voor de climate control gaan het instellen van de gewenste temperatuur en de luchtstroom niet alleen eenvoudiger maar ook intuïtiever. Voor naadloze connectiviteit zorgen een 12V-stopcontact en twee USB-C-poorten (één met data-ondersteuning). Passagiers op de achterbank hebben toegang tot twee USB-C-poorten, handig gesitueerd onder de ventilatieroosters op de achterbank.

Over-The-Air (OTA) software-updates
Dankzij de Over-The-Air (OTA) software-updates kan de bestuurder de kaarten- en mediasoftware in de Hyundai TUCSON updaten zonder daarvoor naar de dealer te hoeven gaan. De bestuurder ontvangt de nieuwste verbeteringen zodra deze beschikbaar zijn. De Digital Key 2 maakt het mogelijk de TUCSON te vergrendelen en ontgrendelen via een smartphone of smartwatch. Het systeem maakt gebruik van NFC-technologie (Near Field Communication), wat een hoog beveiligingsniveau garandeert voor de Digital Key 2.

De nieuwe TUCSON is veelzijdig en biedt veel comfort en gemak. Handige functies, zoals een op afstand neerklapbare achterbankleuning, maken het laden van spullen en bagage heel eenvoudig. De achterklep gaat automatisch open zodra de TUCSON de smart key langer dan drie seconden in de buurt detecteert. Bovendien kan de hoogte tot waar de achterklep openzwaait worden aangepast aan de voorkeur van de bestuurder. Met de twee knoppen op de zijkant van de passagiersstoel is deze stoel te verschuiven en verstellen voor gemakkelijker in- en uitstappen en extra comfort. Achteruit inparkeren gaat nog makkelijker en veiliger dankzij de zijspiegels met Integrated Memory System (IMS) die automatisch naar beneden kantelen tijdens het achteruitrijden.

Als Hybrid en als Plug-in Hybrid
De nieuwe Hyundai TUCSON is er als Hybrid en als Plug-in Hybrid. In beide versies krijgt de nieuwe 1.6 T-GDI Smartstream-benzinemotor ondersteuning van een krachtige elektromotor. De TUCSON Hybrid wordt aangedreven door de 1.6 T-GDI-motor en een 44,2 kW sterke elektromotor die gevoed wordt door een lithium-ion-polymeerbatterij van 1,49 kWh. De 1.6 T-GDI-motor in de TUCSON Plug-in Hybrid krijgt assistentie van een 66,9 kW sterke elektromotor, gevoed door een 13,8 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. De 1.6 T-GDI-motor in de TUCSON Hybrid en Plug-in Hybrid is voorzien van Hyundai’s unieke Continuously Variable Valve Duration-techniek (CVVD), die de motorprestaties verbetert en het verbruik verlaagt.

 De TUCSON was al een van de veiligste auto’s in zijn klasse en kan nu bogen op nog meer voorzieningen die zorgen voor de bescherming van de inzittenden. Onder meer dankzij een systeem met zeven airbags, waarvan er een tussen de voorstoelen is geplaatst. Daarnaast is de SUV uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai Smart Sense dat diverse actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen bundelt.

Zo biedt de Surround View Monitor de bestuurder 360 graden zicht op de situatie rond de auto, zodat manoeuvreren in krappe ruimten eenvoudig en veiliger wordt. Highway Driving Assist (HDA) 1.5 zorgt er bij het rijden op de snelweg voor dat de rijsnelheid en de afstand tot de voorligger constant blijft, terwijl het tegelijkertijd de TUCSON midden in de rijstrook houdt. De slimme functie Safe Exit Warning (SEW) helpt ongelukken te voorkomen door voertuigen die van achteren naderen te detecteren; er volgt dan een waarschuwing in het dashboard en in de buitenspiegel en er is een geluidssignaal hoorbaar. Het zijwindstabiliteitscontrolesysteem monitort actief het onbedoeld verlaten van de rijstrook als gevolg van sterke zijwind om de bestaande rijrichting te behouden en de stabiliteit te garanderen.

Gelezen: 107 keer