050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

CUPRA DarkRebel en CUPRA Tavascan scoren Red Dot Design Awards

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

CUPRA staat bekend om zijn provocerende en sportieve design. Die reputatie heeft nu een bijzondere vlucht genomen met een dubbele overwinning bij de prestigieuze en internationaal erkende Red Dot Design Awards, waar zowel de CUPRA DarkRebel Showcar als de CUPRA Tavascan in de prijzen viel.

De Red Dot Awards zetten het beste in design in de spotlights. Ongeveer veertig internationale experts uit verschillende specialistatiegebieden beoordelen elk product afzonderlijk om uiteindelijk de winnaar te benoemen op basis van een reeks criteria, waaronder innovatie, functionaliteit en duurzaamheid.


Ontworpen door liefhebbers
De CUPRA DarkRebel Showcar won met zijn baanbrekende design de Red Dot: Best of the Best – de hoogste onderscheiding in deze prestigieuze competitie. “CUPRA blijft de grenzen van design verleggen en brengt modellen op de markt die verlangen opwekken. De Red Dot Design Awards voor de CUPRA DarkRebel Showcar en Tavascan vormen een erkenning voor onze provocerende designtaal”, verklaart Jorge Diez, Hoofd Design bij CUPRA. “Het onconventionele design van de DarkRebel is het resultaat van een uniek ontwerpproces en een gepassioneerd designteam dat altijd de grenzen opzoekt.” De DarkRebel Showcar is ontworpen met behulp van meer dan 270.000 fans en liefhebbers van de CUPRA Tribe, die input gaven voor het design via CUPRA’s online Hyper Configurator. De 100% elektrische tweezits sportwagen met een shooting brake design onderscheidt zich door een hoog vormgegeven carrosserie en elementen als de centrale ‘spine’ en digitale koplampen.

Overtuigende winnaars
En er was meer succes voor CUPRA bij de Red Dot Design Awards van dit jaar; ook de CUPRA Tavascan won een Red Dot award voor uitmuntend design. De Tavascan is de eerste volledig elektrische SUV-coupé van het merk, die is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona. De nieuwe, opvallende designtaal van de Tavascan is een voorbode van het design dat zal worden toegepast op alle toekomstige modellen van CUPRA. Het ontwerp van de Tavascan is gedurfd, met atletische en sportieve verhoudingen; punten die de jury hebben overtuigd om de CUPRA Tavascan deze onderscheiding te geven. RED Dot-oprichter Dr. Peter Zec voegde aan de uitreiking toe: “Tussen de vele inzendingen van bedrijven en ontwerpstudio's van over de hele wereld overtuigde de kwaliteit en het ontwerp van de producten van CUPRA onze internationale jury.”

Gelezen: 76 keer