050-auto-telefoon-nummer

 

auto-groningen

Vernieuwde IONIQ 5 met rijkere uitrusting scherp geprijsd en nu ook als N Line

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met keuze uit maar liefst zes uitvoeringen bedient de vernieuwde IONIQ 5 een heel breed zakelijk publiek. Daarbij valt op dat de standaardversie Style al zeer rijk is uitgerust en dat de volledig elektrische CUV nu ook verkrijgbaar is als sportieve N Line-uitvoering. De vernieuwde IONIQ 5 verschijnt deze zomer in de showroom en is er dan vanaf € 42.995. Bekijk hier alle prijzen en specificaties.

De vernieuwde IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten – 63 kWh en 84 kWh – en één (alleen achter) of twee (voor en achter) elektromotoren. Dankzij 800V-batterijtechnologie is aan de IONIQ 5 maar liefst 336 km rijbereik toe te voegen met slechts 15 minuten opladen. De technologie ondersteunt opladen tot 350 kW aan een DC-oplader en daarmee is de IONIQ 5 in slechts 18 minuten op te laden van 10 naar 80 procent van de batterijcapaciteit. Beide versies bieden een uitstekende actieradius en hebben een topsnelheid van 185 km/u.

De line-up van de vernieuwde IONIQ 5 begint met een 63 kWh-batterij, voorheen 58 kWh. Hierdoor stijgt de actieradius naar maar liefst 440 km (WLTP), een toename van wel 56 km. De long range-variant beschikt nu over 84 kWh, voorheen 77,4 kWh. Hierdoor stijgt de actieradius van de achterwielaangedreven versie met 63 km naar 570 km (WLTP). De actieradius van de long range-batterij met vierwielaandrijving stijgt met 65 km van 481 km naar 546 km (WLTP).

 Instapversie Style al zeer compleet
Standaard is de vernieuwde IONIQ 5 al zeer compleet. De instapversie Style staat op 19-inch lichtmetalen velgen met 235/45 R19-banden en is uitgerust met LED-dagrijverlichting en een 12,3-inch Multimediascherm met navigatie, DAB+, Bluelink en Apple CarPlay/Android Auto. Andere features en infotainment- en veiligheidssystemen zijn:

*Elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels
*Akoestische voorruit
*LED-dagrijverlichting
*Privacy glass
*63 kWh-batterij
*Achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen
*Centrale deurvergrendeling met smartkey en startknop
*Highway Driving Assist (HDA)
*Schakelpaddles voor regeneratief remsysteem
*LED-interieurverlichting (2 spots) op tweede zitrij
*In hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel
*Actieve rijbaanassistentie (LKA)
*Autonome rijbaanassistentie met Hand-on Detection (LFA2)
*Highway Driving Assist (HDA)
*Over-The-Air (OTA) software-updates


Er is keuze uit in totaal zes uitrustingsniveaus: Style, Connect, Connect+, N Line Edition, Lounge en N Line – waarbij de topversie N Line opvalt door zijn zeer rijke en sportieve uitrusting en dynamische rijkwaliteiten. Deze sportieve variant is geïnspireerd op Hyundai’s high-performance N-label en heeft een nog dynamischer uiterlijk. Zo versterkt een lipspoiler op de onderste bumper het sportieve postuur en de aerodynamische styling van de auto. De rode lijn die kenmerkend is voor N Line-modellen is prominent aanwezig op de achterste diffusor.

De IONIQ 5 N Line is uitgerust met speciale 20-inch wielen met een exclusief N Line-design en binnenin zijn de comfortabele high-performance sportstoelen voorzien van exclusieve rode N Line-contraststiksels en rode biezen. De N Line is verder uitgerust met suède/lederlook stoelbekleding met rode stiksels, een Bose Premium-audiosysteem met 7 luidsprekers en subwoofer, Parking Collision-avoidance Assist (PCA), Remote Smart Parking Assist (RSPA), sideskirts in carrosseriekleur en geventileerde voorstoelen.

 Aangescherpt design
In vergelijking met zijn voorganger is het design van de vernieuwde IONIQ 5 aanzienlijk aangescherpt. Zo heeft de voorzijde een nog meer uitgesproken V-vorm en zorgen nieuwe bumpers ervoor dat de lengte met 20 mm toenam tot 4.655 mm. De andere afmetingen – breedte van 1.890 mm, hoogte van 1.605 mm en wielbasis van 3.000 mm – blijven ongewijzigd. De uiterlijke aanpassingen verminderen ook de luchtweerstand, waaraan de met 50 mm verlengde achterspoiler en de nieuwe aerodynamische wielen eveneens een bijdrage leveren.

Het nieuwe interieur biedt nog meer comfort en gebruiksgemak. Op de middenconsole is een fysieke knop geplaatst voor de bediening van veelgebruikte functies, waaronder verwarmen/ventileren van de voorstoelen, stuurverwarming en de parkeerassistent. Verder is de oplaadpad voor het draadloos opladen van de smartphone hoger geplaatst in de middenconsole en daarmee beter bereikbaar voor bestuurder en bijrijder. Het stuurwiel met interactieve pixelverlichting is ook van een nieuw design. De bediening van infotainment en airconditioning is verbeterd en gebruiksvriendelijker.

Hyundai introduceert de nieuwste generatie van zijn infotainmentsysteem in de vernieuwde IONIQ 5, genaamd connected car Navigation Cockpit (ccNC). Dit biedt ook geavanceerde graphics die zorgen voor een perfect ‘samenspel’ tussen de displays. Bovendien maakt ccNC ‘Over-The-Air’ (OTA) software-updates voor voertuigsystemen mogelijk. Daarmee kan de bestuurder de kaarten- en mediasoftware in de IONIQ 5 en diverse voertuigfuncties updaten zonder daarvoor naar de Hyundai-dealer te hoeven gaan. De bestuurder ontvangt bericht van de nieuwste verbeteringen zodra deze beschikbaar zijn.

Achter het stuur van de vernieuwde IONIQ 5 kijkt de bestuurder uit op een panoramische display die een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel en een 12,3-inch infotainment-touchscreen omvat. Het 12,3-inch volledig digitale instrumentenpaneel geeft alle essentiële informatie weer, zoals snelheid en informatie over de rijsystemen. De centrale touchscreen van 12,3 inch geeft de bestuurder eenvoudig toegang tot alle connectiviteits- en infotainmentfuncties. Met de draadloze Apple CarPlay™ en Android Auto™ kunnen apps en muziek van een smartphone op het grote scherm worden weergeven.

 De vernieuwde IONIQ 5 is veelzijdig en biedt veel ruimte, comfort en gemak. Achterin biedt de IONIQ 5 tot 520 liter bagageruimte. Met handig geplaatste knoppen is snel en eenvoudig de achterbankleuning uit zijn rechtopstaande positie te ontgrendelen om meer bagageruimte – tot 1.580 liter – te creëren. Voor nog meer flexibiliteit kan de tweede zitrij ook over 135 mm in de lengterichting worden verschoven en in delen (60:40) worden neergeklapt.

Met de speciale Vehicle-to-Load-technologie (V2L) kan de IONIQ 5 stroom leveren aan andere elektrische apparaten, bijvoorbeeld aan een elektrische fiets. De V2L-aansluiting in het interieur bevindt zich onder de tweede zitrij en heeft een vermogen van 3,6 kW.

In de IONIQ 5 is supersnel de smartphone draadloos op te laden. De oplaadpad is voorzien van geïntegreerde koeling om oververhitting te voorkomen. Daarnaast is de vernieuwde IONIQ 5 uitgerust met vijf USB-aansluitingen type C – drie voorin en twee voor de passagiers achterin – en kunnen smartphone-apps dankzij Apple CarPlay™ en Android Auto™ worden weergegeven op het grote scherm in de IONIQ 5.

 Nog meer veiligheidsvoorzieningen
De IONIQ 5 was al een van de veiligste auto’s in zijn klasse en kan nu bogen op nog meer voorzieningen die zorgen voor de bescherming van de inzittenden. Onder meer dankzij een systeem met zeven airbags, waarvan er een tussen de voorstoelen is geplaatst. Die airbag moet voorkomen dat bestuurder en bijrijder in geval van een aanrijding elkaar kunnen verwonden. Daarnaast is de IONIQ 5 uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai Smart Sense, dat diverse actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen bundelt.

Zo biedt de Surround View Monitor de bestuurder 360 graden zicht op de situatie rond de auto, zodat manoeuvreren in krappe ruimten eenvoudig en veiliger wordt. Highway Driving Assist (HDA) 1.5 zorgt er bij het rijden op de snelweg voor dat de rijsnelheid en de afstand tot de voorligger constant blijft, terwijl het tegelijkertijd de IONIQ 5 midden in de rijstrook houdt. De slimme functie Safe Exit Warning (SEW) helpt ongelukken te voorkomen door voertuigen die van achteren naderen te detecteren; er volgt dan een waarschuwing in dashboard en buitenspiegel en er is een geluidssignaal hoorbaar.

In de IONIQ 5 zijn ook de nieuwste Hyundai Bluelink®-connectiviteitsdiensten beschikbaar, met tal van functies waarmee de bestuurder de auto kan bedienen via zijn smartphone en met de stem en waarmee de reis nog prettiger en comfortabeler wordt. De Bluelink-app geeft onder meer de actieradius van de IONIQ 5 weer, evenals de batterijstatus en de laadtijd als de auto is aangesloten op een (openbaar of particulier) laadpunt. Andere Bluelink-functies zijn onder meer Connected Routing en Last Mile Navigation.

De vernieuwde IONIQ 5 staat op het innovatieve E-GMP-platform, een afkorting van Electric-Global Modular Platform. Dit door Hyundai speciaal voor batterij-elektrische auto’s ontworpen platform huisvest een platte batterij die een ruim en flexibel interieur met een vlakke vloer mogelijk maakt én gepersonaliseerde mobiliteit met meerdere configuraties om zowel inzittenden als bagage comfortabel te vervoeren.

Gelezen: 23 keer